“Briješće”: FUP uhitio četiri osobe povezane s drogom

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) nakon višemjesečne istrage u srijedu su, pod nadzorom Županijskoga tužiteljstva Županije Sarajevo, realizirali operativnu akciju “Briješće” na području te županije. Podršku u toj istrazi pružala je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

U sklopu akcije, a po naredbama Općinskoga suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na trima lokacijama na području općine Novi Grad Sarajevo te su uhićene četiri osobe iz Sarajeva inicijala A. O. (1985.), E. K. (1994.), A. T. (1995.) i N. V. (1982.).

Uhićeni se dovode u vezu s kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su od prosinca 2016. godine do travnja 2017. godine intenzivno vršili nabavu te stavljanje u promet opojne droge na području Županije Sarajevo i šire.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na drogu “cannabis sativa L”, cca. 110 tableta koje asociraju na drogu “extasy”, manju količinu materije koja asocira na drogu “anfetamin”, vage i pribor za pakiranje opojne droge, mobilni telefonski aparati, SIM kartice te drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelom, odnosno koji su korišteni prilikom izvršenja navedenih kaznenih djela.

Nakon izvršenih pretresa, osobe su uhićene i privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega je jedna osoba po usmenom nalogu postupajućega tužitelja puštena na slobodu, dok su tri uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu predane na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.