Brčko: U pucnjavi ranjen policajac

Policajac je ranjen u pucnjavi koja se u četvrtak u 2:57 sati dogodila kod Doma zdravlja u Brčkom.

Kako se navodu u priopćenju Policije Brčko distrikta BiH, jutros u 2:57 sati, putem telefona Policiji Brčko distrikta se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane druge osobe pucano vatrenim oružjem.

Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavijesti od osobe inicijala Ј.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta koji nije bio radno angažiran, a koji je izjavio da je na cesti ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucala osoba inicijala S.M., iz Brčkog.

Kako se dodaje u priopćeju, nakon prikupljanja navedenih informacija osigurano je mjesto događaja i utvrđeno da se osoba S.M. udaljila u nepoznatom pravcu te su poduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog. Muškarac S.M. je lociran na području grada i lišen slobode.

Dodaju da je o navedenom događaju je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta pod čijim nadzorom se poduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i kazeno-pravnoj kvalifikaciji.

Policijskom službeniku Ј.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Јavnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevezen na daljnje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen. Nakon okončanja svih istražnih radnji i kaznene pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta će Tužiteljstvu Brčko distrikta uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu osobu S.M. predati u daljnju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana, navela je Policija Brčkog.

(www.jabuka.tv | Foto: InfoBrcko.com)