Brazilu prijeti izbacivanje iz svih natjecanja

FIFA i Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) neće tolerirati nikakvo uplitanje države u upravljanje savezima i neće oklijevati suspendirati Brazil ako Ednaldo Rodrigues ne bude vraćen na čelo Brazilskog nogometnog saveza (CBF), izjavio je izvor u CONMEBOL-u za francuski AFP.

Propisi su jasni. Ni na koji način nije dopuštena intervencija vanjskih sila u području nadležnosti udruge, izjavio je izvor koji je želio ostati anoniman. Predsjednik CBF-a Ednaldo Rodrigues razriješen je dužnosti 7. prosinca sudskom odlukom. Sud je poništio prethodni sporazum između CBF-a i tužiteljstva u Riju, koji datira iz ožujka 2022., a koji je dopuštao izbor Rodriguesa na čelo saveza do 2026.

Sud je upravljanje CBF-om privremenom povjerio Joseu Perdizu, koji ima mandat za organiziranje novih izbora. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i CONMEBOL odlučili su poslati misiju u Rio de Janeiro koja će s radom početi 8. siječnja kako bi pokušala pronaći rješenje krize.

Prema brazilskom mediju UOL-u, CBF je 24. prosinca primio pismo koje su potpisali član FIFA-e Kenny Jean-Marie i predstavnik CONMEBOL-a Monserrat Jimenez Granda, u kojem ove dvije organizacije “energično inzistiraju” na tome da prije 8. siječnja “neće donijeti nikakvu odluku koja se tiče CBF-a, a posebno izbora”, prenosi Hina.

U suprotnom, FIFA neće imati “drugog izbora nego zatražiti od svog nadležnog tijela da se pozabavi tim pitanjem”, što bi moglo “dovesti do suspenzije”. U pismu se navodi da bi takva suspenzija CBF-a podrazumijevala isključenje brazilskih reprezentacija i klubova iz svih međunarodnih natjecanja.

Brazilska muška reprezentacija trenutno igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026., a u lipnju i srpnju 2024. Carioce čeka nastup i na Južnoameričkom prvenstvu.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Gledaj nebi ja sad o tom Brazilu.Mi smi siroki i idemo na pobjedu odmah na pocetku nove godine jeli.Gledaj 2 nasa trenera se gledaj razmatraju kao treneri sirokog.Jedan je sad u gosku a drugi je prije bio u gosku gledaj jeli.Ko god bude od njih oba su gledaj jeli mi smo siroki i idemk na pobjedu.Gledaj mi smo ozbiljan klub gledaj jeli.Ovi sto je trenutno bez posla o njemu razmisljamo i da idemo odma na pobjedu jeli.Sada nesto bez gledaj jeli.Sretni Blagdani Svim Ljudima Dobre Volje

  • 18:25,,0:56 kako si spavao.Kako ti sa svojim upravljas,ides li na kontrolu ili kako kad.Zelenu i plavu redovno a zutu ne propustaj.Crvenu obavezno.

  • Gledaj Nebi ja sad o tom Brazilu jeli.Mi smo siroki i idemo na pobjedu odma u novoj godini jeli.Mi smo siroki.Dolazi nam taj laus a bit ce jos pojacanja jeli.Gledaj Ici cemo na tu pobjedu odma jer smo siroki jeli.

  • Za 18:25 i 0:56 i na Bozicne dane si mrzovoljan.Strucno Vidjenje ti je davno napisalo dg a uz to i terapiju.Jeli ti to potvrdio i oni u bilom mantilu.Slusaj kako ti je receno i obvezno k nozi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.