Branko Bago: Nastavit ćemo sa započetim projektima

Branko Bago po drugi put je izabran za načelnika Posušja jer je povjerenje birača dobio i prije četiri godine, odnosno 2012. godine.

Kako smo i govorili bez nekih nerealnih obećanja u samoj izbornoj kampanji, nastavit ćemo sa započetim projektima među kojima su uspostava zemljišne knjige za područje cijele posuške općine, početak izgradnje pročistača pitke vode i dvije mini hidroelektrane – kazao je novi načelnik Posušja Branko Bago govoreći o planovima u novom mandatu.

Također, dodao je on, među projektima su i početak izgradnje i traženje sredstava za kanalizacijsku mrežu za središte općine Posušje, izgradnja i proširenje graničnog prijelaza Osoje, izmještanje zgrade elektroprivrede izvan središta grada,  te proširenje vodovodne mreže u mjestima gdje još nije završena, a to su  Vir, Zagorje i Rakitno.

– Nastavit će se održavanje i asfaltiranje novih lokalnih i nerazvrstanih putova, a pokušat ćemo raditi i na većoj afirmaciji blidinjskoga turizma na području Parka prirode Blidinje – dodao je načelnik Bago.

On je nadodao kako svi ti projekti ovise od financijskih sredstava s viših razina vlasti.

– Mi smo tijekom četiri godine pripremali projekte, ljude i kadrovski osvježili općinu Posušje, odnosno u javnim službama, poduzećima i ustanovama te smo spremni za realizaciju svih projekata, a od našeg općinskoga ‘mršavog’ proračuna ne možemo ništa- napomenuo je Bago.

Inače, HDZ BiH je prema preliminarnim i neslužbenim rezultatima lokalnih izbora u BiH, u Zapadnohercegovačkoj županiji osvojio sva tri načelnička te jedno gradonačelničko mjesto, odnosno sve četiri pozicije ostale su „u rukama“ istih političara.

(Večernji list)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.