Braniteljice HVO-a na susretu braniteljica Domovinskog rata u Zadru

Braniteljice 2. gardijske brigade HVO-a sudjelovale su u subotu u Zadru na 6. susretu braniteljica Domovinskog rata.

Nositelj tog projekta je udruga “Žene u Domovinskom ratu – Zadar”, a nazočne braniteljice okupile su se pod geslom “Žene nisu imale svoju postrojbu, ali nije bilo postrojbe u kojoj nije bilo žena”, sa željom da podignu svijest o važnosti uloge žena u Domovinskom ratu.

Skup je otvoren polaganjem ruža i svijeća na spomeniku poginulim braniteljima na Relji, nakon čega je započeo svečani mimohod, popraćen limenom glazbom i Zadarskim mažoretkinjama, tijekom kojeg su braniteljice nosile 34 metara dugu hrvatsku zastavu preko Zadarskog mosta, duž Široke ulice, do katedrale sv. Stošije.

Uslijedilo je misno slavlje, a potom i svečana akademija u prostorima HNK Zadar, gdje su bile izložene i fotografije braniteljica iz vremena Domovinskog rata.

Prilikom svečane akademije, okupljenima se obratila predsjednica udruge “Žene u Domovinskom ratu – Zadar” Ivana Haberle, zadarski gradonačelnik Branko Dukić, župan Zadarske županije Božidar Longin te ministar branitelja Tomo Medved.

Braniteljice 2. gardijske brigade HVO srdačno su dočekale brojne braniteljica HV s kojim nose zajedničke uspomene iz ratnih dana.

(Fena)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.