Branitelji se razišli ispred Parlamenta FBiH, usuglašavanje zakona kroz sljedećih mjesec dana

Razvojačeni branitelji, njih nekoliko stotina, razišli su se ispred zgrade Parlamenta FBiH gdje su od jutarnjih sati čekali na usvajanje Prijedloga zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

Sjednica Parlamenta FBiH i dalje traje, a branitelji su se počeli razilaziti nakon što zakon o razvojačenim borcima nije dobio podršku Zastupničkog doma da se razmatra po skraćenom postupku. Ovaj zakon će se razmatrati u redovnoj proceduri, čime branitelji nisu zadovoljni, piše Klix.ba.

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH zadužili su na današnjoj sjednici Vladu FBiH da u roku od 30 dana usuglasi Prijedlog teksta zakona o pravima razvojačenih branitelja i članovima njihovih obitelji i uputi ga u parlamentarnu proceduru.

Podsjećamo, zahtjevi branitelja su javna objava braniteljskog registra koji će biti svima dostupan, prestanak financiranja drugih s federalne i državne te braniteljski dodatak.

Ministar za braniteljska pitanja Salko Bukvarević kazao je danas kako je osnovna razlika između prijedloga zakona o pravima razvojačenih branitelja Vlade FBiH, s jedne strane, i DF-a i GS-a s druge strane, u dijelovima koji se odnose na braniteljski dodatak.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.