Branitelji dali rok do ponedjeljka: “Blokirat ćemo cijelu FBiH” – Jabuka.tv

Branitelji dali rok do ponedjeljka: “Blokirat ćemo cijelu FBiH”

Demobilizirani branitelji Parlamentu FBiH dali su rok do ponedjeljka do 12:55 sati da se stvari pomaknu sa mrtve točke, tj. da usvoje Zakon o demobiliziranim braniteljima.

Ako se to ne dogodi, upozorili su da će blokirati cijelu FBiH, javlja N1.

Podsjećamo, tijekom dana su demobilizirani branitelji zahtijevali da se sastanu s Jasenkom Tufekčićem, potpredsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH. S njim su željeli razgovarati o sazivanju sjednice oba doma Parlamenta FBiH na kojima bi bio usvojen Zakon.

Nazil Velić, razvojačeni branitelj, u izjavi za N1 kazao da je donesena jednoglasna odluka da ako se do 12:55 sati stvari ne pomaknu sa mrtve točke slijede prosvjedi.

Cijeli dan smo proveli u Parlamentu. Nismo dolje imali s kim da razgovaramo zato što je Parlament bio prazan. Mi smo se vratili u kamp. Ovdje nas je dvadesetak iz različitih općina. Donijeli smo jednoglasnu odluku da ćemo ponovo u ponedjeljak doći u Parlament i pokušati riješiti ovo oko Komisije i oko sazivanja sjednice. Ukoliko u ponedjeljak naša ekipa ne uspije dolje ništa postići donijeli smo jednoglasnu odluku da branitelje u 12:55 sati pozovemo na masovne prosvjede, blokadom FBiH, kazao je Velić.

Međutim, nakon višesatnog očekivanja sastanka, branitelji su se povukli u kamp.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Najpoštenije je da po 6 KM po mjesecu dobiju svi oni koji su sudjelovali u ratu a nisu ostvarili nikakva prava (skrb, mirovina, itd…).

    • Šta ako je netko bio čitavo vrijeme i za invalidnost prima neku mizeriju od pedesetak maraka?On,po tom tvom nekakvom poštenju ne bi imao pravo na ovaj dodatak.AKO BI SE USVOJIO OVAJ ZAKON DOŠLO BI DO MASOVNIH ZLOUPORABA,KAO I PRIJE PETNAESTAK GODINA,KADA SE MASA LJUDI SAMOINICIJATIVNO ODJAVLA ŠA POSLA I RADILA NA CRNO.

  • ”branitelji” da vam ja reknem nešto – prvo se vi međusobno rješite, potaracajte vaš kukolj, tj.sve one branitelje koji se LAŽNO nazivaju braniteljima, pa j..bo mu ja m. nemore u grupi prosvjednika stajat likovi koji imaju samo papir a nikad nisu u rovu bili i oni pravi istinski branitelji, takvi su među vama najveći neprijatelji vama, i dok god ne skupite muda da se obračunate s vašim kukoljom tj.lažnim braniteljima nećete odmaknit daleko, jer nije u red da se svi tzv.branitelji računaju kao isti branitelji samo zbog toga što su neki imali štele i kad triba izvukli papire i danas vozaju najnovije bmv-ove, mečke, audije i džipine od 100 iljada maraka, e to je gamad svi takvi koji nisu vidjeli rova a izvukli su sebi invalidnine i bogatstva kroz ovih zadnjih 20 god., zato takvih se rješite prvo …nek se prvo objavi spisak svih lažnjaka

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.