Bračni par Anić iz Širokog Brijega proslavio zlatni pir

„Bilo je uspona i padova, ali hvala Bogu koji nam je dao razumijevanje da smo doživjeli ovih 50 godina zajedno“, izjavio je Mate Anić, a Nada je dodala: „Za dobar brak potrebno je osim razumijevanja, dogovor i sloga. Uvijek sam podržavala svoga Matu, a i danas ga podržavam.“

Svoju bračnu zajednicu širokobriješki par Anić, Nada i Mate, zasnovali su prije 50 godina (25.10.1964.) vjenčanjem u crkvi svete Ane u Ljutom Docu, a u nedjelju su u crkvi Svih svetih u Jarama uz slavljenje svete mise koju je predvodio don Krešimir Pandžić obnovili svoje bračne zavjete.

Imaju troje djece (Snježana, Frano i Anita), devetero unučadi i jedno praunuče. Nakon svete mise obitelj je za svoje slavljenike priredila i svečani ručak u obiteljskom domu.

Untitled-2

Mate Anić je poznati hrvatski narodni guslar, čuvar narodnih običaja i izrađivač tradicionalnih glazbala. Svoju ljubav prema tradicionalnim instrumentima, prenio je i na djecu i unuke. Zajedno sa suprugom Nadom prikupio je i od zaborava sačuvao brojne predmete i narodne nošnje, te zna reći kako bez Nade ne bi radio ono što radi. „Moja baba, živa istina, evo prođe 50 godina“, gangali su Nada i Mate.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.