Braća Pivac grade pogon vrijedan 25 milijuna eura

Radovi u sklopu druge faze investicije Mesne industrije Braća Pivac u Gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca odvijaju se planiranom dinamikom.

Odmah nakon što je prošle godine pušten u rad pogon za proizvodnju Dalmatinskog pršuta i ostalih trajnih suhomesnatih proizvoda, neposredno uz pršutanu započela je gradnja novog objekta koji će omogućiti kompletno objedinjavanje svih proizvodnih procesa na jednoj lokaciji, ali i povećanjem proizvodnih kapaciteta otvoriti priliku za bolje pozicioniranje proizvoda na tržištu te dugoročno značajniji iskorak na europsko tržište, navodi se u priopćenju ove kompanije.

Projekt naziva “Gradnja i opremanje pogona za preradu mesa i mesnih prerađevina Mesne industrije Braća Pivac” sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, kroz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020., u iznosu od 37.195.620,81 kuna, pri čemu udio EU u sufinanciranom dijelu iznosi 85%, a udio RH 15%.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 25 milijuna eura.

Osim novog pogona za preradu mesa i mesnih prerađevina površine 15.520 m2, u okviru projekta bit će izgrađene servisne prostorije za zaposlenike, administrativno-upravni dio objekta i proizvodni dio za obradu svinjskih i goveđih trupova te mesa ostalih životinja.

Izgradnja novog proizvodnog pogona te nabavka opreme potrebne za povećanje proizvodnih kapaciteta i brzine obrade svinjskih i goveđih trupova omogućit će modernizaciju i povećanje kapaciteta prerade, osigurati povećanje produktivnosti proizvodnje te poboljšati kvalitetu finalnih proizvoda što će rezultirati povećanjem konkurentnosti na tržištu, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

 2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.