Braća osumnjičena za pljačku zlatarnice u Međugorju

U nastavku potrage za lopovima, koji su u Međugorju iz zlatarnice “Matej” ukrali nakit vrjedniji od pola milijuna maraka, pretreseno je pet stambeno-poslovnih objekata i četiri vozila na području Trebinja, a sve zbog dokaza koji bi osumnjičene mogli povezati s jednom od najvećih pljački zlatarnica posljednjih godina.

Kako se neslužbeno spominje, pretreseni su objekti i vozila koja koriste braća Momir i Miodrag Skulić, kao i zlatarnica Radomira Ninkovića zvanog Letva. Inače, braća su od ranije poznata policiji po krađama. Oni su zadnji put uhićeni u studenome prošle godine kada su iz jednog skladišta u Bileći ukrali dostavno vozilo s cigaretama, piše Večernji list.

– U pretresima nije pronađen ukradeni nakit. Inspektori su od dvojice osumnjičenih, koji su saslušani, uzeli DNK koji će biti poslan na daljnju analizu i utvrđivanje, neslužbeno navode iz CJS Trebinje. S druge strane, njihovi kolege iz MUP-a HNŽ-a su tijekom očevida poslije pljačke pronašli određene biološke tragove, koje će sada usporediti s osumnjičenima iz Trebinja pa će o tomu i ovisiti daljnja sudbina dvojice braće. Podsjetimo, organizirana skupina provalnika je prije dvadesetak dana opljačkala zlatarnicu “Matej” u blizini kružnog toka u Međugorju, koja inače nema sigurnosnu zvučnu i videozaštitu te tom prilikom ukrala dva sefa puna nakita. Zanimljivo da se nisu potrudili pokupiti i ostalu zlatninu te ostavljeni novac.

– Lopovi su očito znali da ova zlatarnica nema videonadzor ni alarm, kao i gdje se nalaze sefovi. Iako je u ladicama bilo novca, nisu ga dirali. Pitanje je i kolika je stvarna vrijednost otuđenog nakita, dvojili su istražitelji koji su, po načinu upada na ulazna vrata, odmah zaključili da je riječ o skupini kojoj ovo sigurno nije prva pljačka pa su se u čitavu istragu uključili i inspektori SIPA-e. Vlasnik zlatarnice Mladen Ćorić tada je rekao da su se lopovi očito dobro pripremili, a prvo su u mostarskom naselju Ortiješ ukrali golf, vlasništvo graničnog policajca.

– Usred noći, oko 3.15 sati, dovezli su se pred zlatarnicu i uz pomoć čekića i pajsera obili ulazna vrata. Potom su sefove natovarili u ukradeni golf i odvezli se, ispričao je Ćorić, koji je prvo ponudio nagradu od deset pa potom i 20.000 maraka za informaciju o tome tko su kradljivci.

Na snimku sigurnosnih kamera sa susjednog objekta vidjelo se da su bila trojica ili četvorica pljačkaša, a jedan je visok oko 1,90 cm. On je hramao na jednu nogu. Poslije pljačke lopovi su se zaustavili u jednom selu između Čitluka i Mostara, gdje su izbacili prazne sefove.

(Večernji list)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.