Braća iz sela u Tomislavgradu preminula prirodnom smrću isti dan

Braća Stjepan Budimir – Ćipa (83) i Ivan Budimir (81) iz duvanjskog sela Mokronoge su preminuli u četvrtak 24. ožujka.

Stjepan-Ćipa i Ivan Budimir su braća, rođeni su u Mokronogama, Tomislavgrad, a otac im je umro 1942. godine, pa su, kako se tada govorilo, ostali mali bez hranitelja, bez glave obitelji, navodi portal Tomislavnews.com.

Šezdesetih godina prošloga stoljeća, zajedno za brojnim Duvnjacima, obojica odlaze na rad u Njemačku gdje su zajedno radili na baušteli 30-tak godina. Devedesetih godina prošloga stoljeća stekli su mirovinu i isti dan se vratili u svoje Mokronoge gdje su im živjele obitelji: djeca, unučad, rodbina, prijatelji…

Kako piše portal Tomislavnews, živjeli su u slozi, u početku u zajedničkoj kući, zatim kuća do kuće, jedan bez drugoga nisu mogli ni jedan dan, bili su vezani.

Neobično je i da su se isti dan, 11. ožujka 2022. godine razboljeli, a nakon samo 13 dana, 24. ožujka 2022. godine su preminuli. Dvije godine stariji Stjepan u 3:35 sati, a Ivan u 9:45 sati, dakle, nakon šest sati.

Braća Budimir na radu u Njemačkoj

Od obitelji su doznali da se slično dogodilo i u obitelji Stjepanove i Ivanove majke Mande, isti dan su umrli brat i bratić, također Budimir.

(www.jabuka.tv/Foto: Privatni album)