Božinović: Radončić i ja napravili smo više u nekoliko mjeseci nego ostali svih ranijih godina

Surađivali smo kratko, ali veoma dobro i učinkovito. Za nekoliko mjeseci napravili smo više nego ostali svih ranijih godina.

Kazao je ovo u razgovoru za “Dnevni avaz” Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Hrvatske, komentirajući jučerašnju ostavku Fahrudina Radončića s pozicije ministra sigurnosti BiH.

Odlična suradnja, kaže Božinović, najviše je došla do izražaja u vrijeme pandemije koronavirusa.

U vrijeme pandemije osigurali smo transportne rute opskrbe. Uspjeli smo to osigurati u vrijeme kada su članice Europske unije između sebe zatvarale granice. Mi smo u svakom trenutku komunicirali i sve dogovarali. Nikada taj tranzitni promet, a kasnije i putnički, prema BiH nije prestao. Sve to je rezultat dobre saradnje i povjerenja koje smo stekli u veoma kratkom razdoblju, kazao je Božinović.

Božinović i Radončić su se sastali u Zagrebu 3. veljače. Na sastanku je dogovoreno mnogo, kaže Božinović, a u praksi se odmah krenulo s realizacijom.

Kad je u pitanju migrantska kriza i policijska suradnja u vrijeme pandemije, imali smo planove i već su se naše policije sastale na nekoliko radnih sastanaka po svim linijama policijskog rada. Vjerujem da je Radončić postavio temelje na kojima će nastaviti raditi i njegov nasljednik. Nas dvojica smo utrli put kojim će ići saradnja dviju zemalja u budućnosti. Isti su nam zanimanja i izazovi, rekao je Božinović.

Tko će preuzeti mjesto ministra sigurnosti BiH?

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.