Bošnjački političar poručio HVIDRA-i: Odgovorite mi na ova pitanja o Čoviću

Predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić, uputio je u utorak priopćenje javnosti kao odgovor na objavu HVIDRA-e Mostar.

Poštovani predstavnici HVIDRA-e Mostar, vi koji ste uputili inicijativu za uspostavu Herceg Bosne i koji ste iskazali javnu podršku Draganu Čoviću, imam nekoliko pitanja za vas.

Dok ste prolijevali svoju krv u ratu boreći se za vama poznate ciljeve i ideale, što je radio Dragan Čović? Znamo da je 1991. godine u mostarskom SOKO-lu servisirao JNA avione koji su napadali Vukovar i da je 1993. godine tjerao bošnjačke logoraše na prisilan rad.

Kako to da najveći dio vas, boračke populacije, živi na rubu egzistencije, dok Dragan Čović živi na rubu obale rijeke kojoj je promijenio tok?

Kako opravdavate činjenicu da Dragan Čović i HDZ čine koaliciju sa SDA, koja, po vašem mišljenju, uporno radi na štetu Hrvata?

Kako opravdavate činjenicu da su Dragan Čović i HDZ činili koaliciju s Komšićevim DF-om, koji je najizravniji “krivac”, prema vašem sudu, za nemogućnost održavanja izbora?

Koja je realna razlika u životu i funkcioniranju bosanskohercegovačkih Hrvata sada, kada Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH, u odnosu na prethodni mandatni period kada je on to bio?

Pozivam vas na konkretne odgovore, kakva su i pitanja. Imate priliku uvjeriti me, kao i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost, u ispravnost vaših ideja.

Izvolite, navodi se u priopćenju.

HVIDRA: Vrijeme je za aktiviranje Hrvatske Republike Herceg-Bosne

(www.jabuka.tv)

26 komentara

 • Mirsada, Čović je nevažan, radi se o narodu kojeg muslimani hoće da pretvore u nacionalnu manjinu, a ti Hrvatima odgovori zašto muslimani biraju Hrvatskog člana predsjedništva i zašto tamo neki musliman iz Kalesije iz čista mira kaže da je Hrvat i tako stvarate dominaciju u domu naroda, e neće moći moj Mirsade, i jugoslavija je tako propala, a vi muslimani ste najveći neprijatelji BiH na čelu s izetbegovićem.

  • Sta si se sveza Mirsada,jeli bitno tko je Mirsad. Bitan je clanak koji je istinit 100%. Sve ostalo je nebitno. Sam sam RVI,celnici HVIDR-e su odavno prodane duse i rade samo kako im klimne ovaj glavonja. HVIDR-a je u rasulu od davnih dana,plodove ubiru samo predsjednici i tajnici,uhljebi i paraziti.

 • Znate li Vi, tko je bio Pavle? Naj veći progonitelj Isusa i Crkve,vjere.Preobratio se i svrstan je među naj veće svece.Dragane,sve ti je oprošteno!

 • ov i nikako skontat sta tebe briga koga ja biram ti biraj sebi a ja cu sebi, taman bio čarli čaplin ja ga biram sebi al o kome bi se vicevi pricali da vi ista kontate

 • Hrvati ne traže da mogu birati Dragana već da sami biraju svog člana u predsjedništva i da budu zastupljeni u domu naroda kako mu i pripada,a ne da nam drugi biraju tj muslimani i popunjavanju dom naroda kao Hrvati a musliman alija balija,ne tražimo ništa što nam ne pripada već samo svoje ustavna prava,a što se tiče logora eto vi ste bili sveci pa niste Hrvate ubijali mlatili i druge stvari radili vi muslimani niste ratovali nikako samo Hrvati i Srbi,ma vama je cijela povjest lažna izdajicom svojih predaka koji su bili kršćani

 • Covic je posljedica vase Bakirove i bosnjacke politike. Upravo ste mu vi najveci saveznici. A sto je HDZ u vlasti sa SDA , zato sto je SDA pobjednik izbora u bosnjaka a oni su uvukli u vlast DF stranku koja je njihov zetoncic. Kad hrvati dobiju svoja prava da biraju sebi legitimne prestavnike tada ce Covic otici sa politicke scene. Ali ne znam sto je to vama Covic problem, sve zelje bosnjaka HDZ ispunja zadnjih 27 god. Tko god bude umjesto Covica vama ce smetati jer vama hrvati smetaju..

 • Ne bira se hrvatski niti bošnjački član predsjedništva. Iz FBiH se bira jedan Bošnjak i jedan Hrvat. Svi oni koji su u federaciji biraju jednog od ta dva. Ništa Bošnjaci nisu uzurpirali i uzeli Hrvatima. Stvara se ogromna mržnja prema Bošnjacima, a uzrok je neupućenost i namjerno iskrivljavanje istine kako bi se predstavilo Hrvatima da ih Bošnjaci maltretiraju.

 • Eto on kao i takav pruza nam bar nesto, a kako se odnosite vi prema Hrvatima?
  Pometite prije pred svojim pragom, pa onda prozivajte druge.

 • Licemjeru, koga briga za Čovića, neka Hrvati sebi izaberu koga hoće, što bi im vi birali, biste li vi dozvolili da vam Hrvati izaberu tamo nekog Sejdu, a to bi i trebali, nitko ne glasati za kandidata Hrvata kojeg ponudi HNS jer svakako neće moći biti izabran, nego za nekoga Muslimana koli nije kandidat Sda pa vidi Baki kako je to

 • Dužnost svakog je da širi istinu i da se suprotstavlja neistini. Nažalost, na jedan dio hrvatskog naroda je vršena strahovita propaganda da im Bošnjaci misle zlo. Šteta je već napravljena i trebat će vremena da se odnosi Bošnjaka i Hrvata poprave i učine boljima. Da podsjetimo, izborni zakon nisu donosili Bošnjaci, pa da su oni nešto krivi po pitanju položaja Hrvata. Temelj svakog dogovora je kompromis. Ukoliko ja želim jednu stvar a netko drugi drugu stvar naći ćemo se na pola puta i svatko će biti sretan i zadovoljan.

  • Za g. 17,45 jest kompromis i dogovor ali hrvatski narod samo traži što mu pripada nešto što mu je oduzeto ili pokradeno od muslimana koji su lažljivci prodane duše g.vrati se 4 koljena unazad i provjeri tko su bili vaši pretci i zašto ste promijenili vjeru,ja bih se stidio,vi niti imate naciju zastavu grb sve kradete od drugih uzeli ljiljane ko njihovo a svi znamo čiji su ljiljani i koji svetac drži ljljane i čiji je kralj imao grb s ljiljanima i mačom,ali ne staju na tome izmišljena nacija muslimani već sve njihovo cijela Bosna I Hercegovina

   • Poštovani 19:59, u krivu ste. Da li ste upoznati da u baltičkim zemljama, kršćanstvo prihvaćeno masovnije otprilike u isto vrijeme kada i islam u Bosni. Svaki narod je mijenjao svoju vjeru kroz povijest. Što se tiče izbornog zakona, na dio hrvatskog naroda u Bosni je vršena strahovita propaganda protiv Bošnjaka i kako ih oni ugnjetavaju. Ja se nadam da će mnogi Hrvati uvidjeti istinu i da će shvatiti da im Bošnjaci nisu neprijatelji.

 • Meni kao Hrvatu,ratnom veteranu,ostavili su me bez posla ovi iz,,stožerne”partije,prevaren i izigran kao i mnogi drugi,Čović je ovdje najmanje bitan,što će muslimani meni i mome narodu namećati nekoga na silu,sa time se nikada neću složiti i pomiriti.
  A sve što si naveo mi to dobro znamo da je tako,da nije Sejde Komšića ovaj bi davno sletio a ni ona druga dvojica nisu ništa bolja.I brate to vaše bošnjačko moralisanje iz ratnih vremena,dosadili ste i sa time,svaka škola pod vašom kontrolom je bila konc logor isto tako sportske dvorane,muzeji,stadioni,zato manje seruckajte i svima će nam biti bolje,samo ovu djecu trujete i nadoštiklavate mržnju u svakom smislu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.