Bosna i Sloboda imaju najbolje izglede za nastup u 2. ABA ligi!

  • Čelnici ABA lige odlučili su oformiti i drugi razred regionalne košarke, a za to natjecanje vlada ponajveći interes kod bh klubova.

Iako je za klubove iz Bosne i Hercegovine namijenjeno samo dva mjesta, čak pet klubova iskazalo je interes igranj u 2. ABA ligi. Želju da nastupe u drugom po kvaliteti regionalnom natjecanju imaju Mladost (Mrkonjić Grad), Bosna Royal (Sarajevo), Zrinjski (Mostar), Široki (Široki Brijeg) i Sloboda (Tuzla) dok bi trebinjski Leotar to trebao učiniti ovih dana.

“Klubovi koji su prethodnih dana u medijima pokazivali interes poslali su službene prijave za nastup u Drugoj ABA ligi i u njima su predlagali način na koji će biti izabrana dva kluba koja će imati pravo nastupa.

Svatko od njih ima svoj kriterij biranja dok će Upravni odbor KS BiH imati težak zadatak da dođe do rješenja. Nismo odredili datum sjednice UO i samo ćemo obaviti konzultacije da vidimo kako bi bilo najbolje postupiti” – rekao je član UO KS BiH Goran Cvikić.

Neslužbeno doznajemo kako najveće izglede imaju Bosna Royal i Sloboda, iako primjerice Zrinjski iz Mostara zadnjih par sezona ostvaruje nešto bolje rezultate od Sarajlija i Tuzlaka, međutim njima je popriličan hendikep dvorana na Bijelom brijegu zbog čega će, po svemu sudeći, ostati bez mogućnosti sudjelovanja u navedenom natjecanju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.