Boris Johnson pristao podnijeti ostavku

Boris Johnson pristao je podnijeti ostavku nakon što ga je kabinet pozvao da “odmah ode” nakon što je 55 torijevaca napustilo njegovu tonuću Vladu.

Boris Johnson podnijet će ostavku na čelu Konzervativne stranke tijekom dana, doznaje BBC. No, ostat će premijer do jeseni.

Johnson se još u utorak suprotstavljao pritiscima ministara da podnese ostavku i sve snažnijoj pobuni unutar Konzervativne stranke rekavši da će se oduprijeti svakom pokušaju da ga se smijeni.

Nakon više od 40 ostavki dužnosnika i otvorene pobune brojnih konzervativnih zastupnika u parlamentu neki su ministri otišli u Downing Street reći Johnsonu da mora otići, prenosi Dnevnik.hr.

Jedan od njih poticao ga je na to da se sam časno povuče umjesto da se suoči s izglasavanjem povjerenja. Mnogi zastupnici rekli su da više nije pitanje mora li otići, nego kada će otići.

Dramatične ostavke ministara zdravstva i financija u utorak izazvale su niz ostavki u ministarstvima te su mnogi konzervativni zastupnici postavili pitanje može li on ostati na vladajućoj poziciji.

(www.jabuka.tv | Foto: Getty Images)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.