Boris Becker osuđen na dvije i pol godine zatvora

Šesterostruki osvajač Grand Slam turnira Boris Becker (54) osuđen je na dvije i pol godine zatvora, javlja BBC.

Razlog zbog kojeg legendarni njemački tenisač mora u zatvor jest pokušaj skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Sky Sports navodi da će u zatvoru provesti polovicu tog vremena, godinu i tri mjeseca.

Becker (54) je zanijekao krivnju još na pripremnom ročištu. Sutkinja Deborah Taylor rekla je poroti da ostave po strani sve predrasude i da ignoriraju Beckerovu slavu.

Visoki londonski sud proglasio je Beckerov bankrot 21. lipnja 2017. na temelju zahtjeva banke, a u okviru sporazuma bio je dužan otkriti svu svoju imovinu. Dugovi trostrukog prvaka Wimbledona u trenutku stečaja bili su procijenjeni na 50 milijuna britanskih funti.

Bivši teniski prvak bankrotirao je zbog duga privatnim bankarima Arbuthnot Latham & Co, a prema odredbama stečajnog naloga, bio je dužan dati potpunu objavu imovine. Iako se osobni bankrot u Engleskoj obično može okončati u roku od 12 mjeseci, postupak je od tada bio u tijeku. Becker je optužen po četiri točke optužnice. Teretilo ga se za njih ukupno 24.

Primjetno je da niste pokazali kajanje ili prihvaćanje svoje krivnje. Nije bilo poniznosti, rekla mu je sutkinja Deborah Taylor kad ga je osudila na dvije godine i šest mjeseci zatvora na londonskom sudu Southwark Crown.

Uspon na vrh

Godine 1985., sa samo 17 godina, Becker se pojavio na svjetskoj sportskoj pozornici te je postao najmlađi pobjednik na Wimbledonu. Titulu je uspješno obranio sljedeće godine u srazu s Ivanom Lendlom, tada najboljim tenisačem svijeta.

Godine 1989. Becker je osvojio treći Wimbledon, a nekoliko mjeseci kasnije i US Open. Godine 1991. prvi je put osvojio Australian Open, a 1996. drugi put. Umirovio se tri godine kasnije, nakon što je osvojio 49 trofeja.

Problemi sa sudom

Godine 2002. sud u Münchenu osudio ga je na dvije godine uvjetne kazne i novčanu kaznu od 500.000 eura za poreznu utaju oko 1.7 milijuna eura.

Bivši igrač imao je i pravne probleme u Španjolskoj, zbog neplaćenih dugova u vezi s radovima na svojoj vili na Mallorci, te sa švicarskim pravosuđem jer nije platio župniku koji ga je vjenčao 2009. godine.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.