Boras: “Moramo zaštititi našu županiju od migranata, postrožit ćemo kontrolu”

Proteklog vikenda na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) policija je zatekla 58 migranata, što je znatno povećanje u odnosu na prethodno razdoblje.

Ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras kaže kako povećanje broja migranata zahtjeva i određene korake kao što su strožije kontrole ulaska u tu županiju.

Po njegovim riječima, broj migranata uzrokovan je “bazenom” koji se stvorio na području Unsko-sanske županije i otvaranjem tzv. južne rute u dolini Neretve.

Broj migranata u ŽZH je povećan znatno u odnosu na prethodna razdoblja posebice otkako je prelazak u Hrvatsku onemogućen na bihaćkom području i zbog ovog bazena gore je dio njih morao prijeći negdje drugo, a to se dogodilo zbog otvaranja južne rute na području Neretvanske doline. Na to sam upozoravao još prije pola godine, kazao je Boras za Fenu, podsjetivši na odluku MUP-a Sarajevske županije u kojoj je rečeno kako se migrantima zabranjuju okupljanja na javnom mjestu na području Sarajevske županije.

Dodao je i da će ŽZH poduzeti određene korake kada je u pitanju zaštita sigurnosti u Županiji.

Danas smo imali razgovore u Upravi policije na tu temu i spremni smo poduzeti određene korake kad je u pitanju sigurnost u ovoj županiji, rekao je Boras i dodao da će policija povećati sigurnosne provjere jer je, kako kaže, nedopustivo da se ova županija nađe u situaciji u kojoj se nalazi bihaćka regija ili Hercegbosanska županija.

Mi moramo zaštititi našu županiju, jedan od tih koraka bit će i stroža kontrola, a moram istaknuti i da je najveći broj migranata primjećen na području Ljubuškog i u idućem razdoblju će naša pažnja biti usmjerena na ovaj grad, kazao je Boras.

U akciji “Migrant” koju policija u ŽZH provodi, u petak 2. kolovoza zatekli su 21 stranog državljanina – migranta, 12 ih je bilo iz Iraka, četiri iz Sirije, po dvoje iz Alžira i Palestine te jednog iz Libije.

Idući dan, u subotu 3. kolovoza, u novoj akciji uočena su 33 strana državljanina. Radilo se o većoj grupi Iračana. U nedjelju, 4. kolovoza, policijski službenici su uočili još četiri strana državljanina, odnosno po dvoje Alžiraraca i Palestinaca, rečeno je u policiji.

Policija na području ŽZH uhvatila 58 migranata tijekom vikenda

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Dok narod ne uzme stvar u svoje ruke pa ko Matija gubec. Vilama i grabljama po ledjima. Sve mudonje od 25 godina i svi bacili dokumenete kad su sletili u tuzlu

  • putevi šipovača kašće, jabuka – mijaca, drinovačko brdo – poljica, drinovci – sebišina, osoje – gorica, vir – podbila – zavelim – ričice, pa vinica – studenci itd …svi ti malogranični prijelazi di trenutno nema ni p od policije eventualno samo oko gorice kolaju ponekad tamo prema osoju i posušju, na svim ovim dionicama treba postaviti stalne patrole ali jbga koćeto …

  • Pored ovog debeljka može proći ćorava baba s jednom nogom a kamoli ne mogu momci od 20 godina..Života ti ,ako je ovo ministar kakvi su onda policijoti?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.