Borac i Slavija naknadno dobili licence za Premijer ligu BiH

Drugostupanjsko povjerenstvo za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH uvažilo je žalbe nogometnih klubova Borac i Slavija na odluke Prvostupanjskog povjerenstva i tim klubovima izdao licence za natjecanje u Premijer ligi BiH za sezonu 2016./2017.

Drugostupanjsko povjerenstvo podnijela je prijavu Disciplinskom povjerenstvu NSBiH za klubove koji nisu dostavili dokumentaciju potrebnu za licenciranje u skladu s predviđenim rokovima.

Prvostupanjsko povjerenstvo, na sjednici 28. travnja, nije izdala licence Borcu, Slaviji, Drini i Veležu.

Kako je priopćeno iz Nogometnog saveza BiH, administracija za licenciranje klubova NSBiH je dužna obavijestiti nadležna tijela UEFA-e o svim odlukama, izdanim/odbijenim licencama, u postupku licenciranja klubova za sezonu 2016./2017. do 31. svibnja.

Klubovi koji će sudjelovati u UEFA klupskim natjecanjima u sezoni 2016./2017. bit će podvrgnuti permanentnom UEFA monitoringu za financijski fair-play, zaključno s danom 30. lipnja 2016. godine.

Dostavljanjem neophodne dokumentacije, zaključno s 15. srpnja, klubovi će morati dokazati redovno izvršavanje obaveza prema djelatnicima (uključujući i sve igrače s ugovorima) i/ili državi (porezi i doprinosi za zaposlenike), kao i drugim klubovima zbog obaveza nastalih iz osnova transfera igrača. Ovo se odnosi na obaveze u razdoblju od 1. siječnja 2016. do 30. lipnja 2016. godine.

U slučaju propusta u ispunjavanju propisanih obaveza, nadležno tijelo za financijsku kontrolu klubova (CFCB), u okviru UEFA, izreći će disciplinske mjere prekršiteljima prema odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za UEFA natjecanje, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.