Booking pod istragom u Italiji

Talijanska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je u petak da je pokrenula istragu kako bi utvrdila zlorabi li digitalna platforma Booking.com dominantni položaj na tržištu hotelskog smještaja.

Talijanski regulator sumnja da web-stranica “preferiranim partnerstvom” s pojedinim hotelima “vjerojatno ometa učinkovito natjecanje na tržištu online prodaje usluga hotelskog smještaja i rezervacija, bar u (Italiji)”.

Takva strategija “šteti drugim online putničkih agentima, s negativnim učincima po smještajne kapacitete i, u konačnici, po potrošače koji se očituju u višim cijenama i ograničenoj mogućnosti izbora, navodi se u priopćenju regulatora. Porezna policija Guardia di Finanza pretražila je talijanske urede Bookinga, dodaje se.

Raste broj booking prijevara, čitajte recenzije

U potpunosti surađujemo s Guardia di Finanzom i s talijanskim tijelom za tržišno natjecanje koji su jučer posjetili naše urede u Italiji, rekao je glasnogovornik Bookinga.

Iako surađujemo s talijanskim vlastima, u potpunosti vjerujemo da bi se zabrinutost za tržišno natjecanje trebala rješavati izravno s EU, u skladu s njegovim važećim regulatornim prijedlozima – a ne odvojeno, od zemlje do zemlje, dodala je glasnogovornica tvrtke, prenosi Index.hr

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.