Bolt konačno dolazi u BiH?

Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga.

Europska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.

Estonska kompanija Bolt, koja je konkurent također popularnom Uberu, promijenila je način na koji ljudi naručuju i koriste taksi usluge, nudeći jednostavniju, bržu i često povoljniju opciju za prijevoz u usporedbi s tradicionalnim taksijima.

Bosna i Hercegovina dugo je oklijevala ovom trendu, ali prema svemu sudeći naši građani bi uskoro mogli uživati u uslugama Bolta, a vozači bi mogli naći novi posao.

Bolt je osnovan 2013. godine, sjedište mu je u Talinnu. Trenutno posluje u najmanje 500 gradova u više od 45 zemalja Europe, Afrike, zapadne Azije i Latinske Amerike. Kompanija ima više od 150 milijuna korisnika i više od tri milijuna vozača i kurirskih partnera.

Google Street View stiže i u Mostar

U mnogim zemljama dolazak Ubera ili Bolta dočekan je s nezadovoljstvom tradicionalnih taksi prijevoznika i taksi vozača, ali su uglavnom novim zakonskim regulacijama napravljeni kompromisi da jednako na tržištu sudjeluju i napredne aplikacije kao i tradicionalni taksisti.

Primjerice, u Hrvatskoj Uber je stigao 2015. godine i također je dočekan s velikim negodovanjem postojećih taksista, a Bolt tamo radi još od 2018. godine. Danas, svi posluju paralelno i to u mnogim gradovima Hrvatske, a cijene Ubera i Bolta su uglavnom znatno jeftinije.

Bolt, ranije poznat kao Taxify, tehnološka je kompanija koja također pruža usluge dijeljenja vožnji širom svijeta. Slično kao i Uber, Bolt korisnicima omogućava da naruče vožnju preko aplikacije, prate kretanje vozača u stvarnom vremenu, prikaže cijenu unaprijed i omogući plaćanje putem aplikacije.

Kao što je navedeno u oglasu objavljenom na društvenim mrežama, za vozače se od sada mogu prijaviti i građani Bosne i Hercegovine uz poruku “Vozi i dodatno zaradi”, piše Klix.ba.

Nakon što se prijavite, dobit ćete e-mail sa narednim koracima. Dokumenti potrebni za vožnju na Bolt platformi mogu se razlikovati ovisno o vašoj lokaciji. Ukoliko nemate vlastiti automobil, bit ćete povezani s nekim od Boltovih partnera koji će vam ponuditi vozilo.

Iz ove kompanije su ranije naveli da se bore za bolje gradove i protiv osobnih automobila, nudeći bolju alternativu za svaku svrhu kojoj privatni automobil služi, uključujući pozivne vožnje, zajedničke automobile i skutere te dostavu hrane i namirnica. Također je navedeno da možete voziti kad god želite – radnim danima, vikendima, isključivo po noći. Zarada će vozačima biti isplaćena na kraju svakog tjedna.

(www.jabuka.tv | Foto: Bolt)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.