Bogdanovićev klub potrošio pola zalihe testova za cijelu državu – Jabuka.tv

Bogdanovićev klub potrošio pola zalihe testova za cijelu državu

Odluku o prekidu natjecanja na najmanje 30 dana NBA liga donijela je nakon spoznaje da je centar Utah Jazza Rudy Gobert zaražen koronavirusom.

Pozitivni rezultati testa stigli su dok je momčad Jazza bila u Oklahoma Cityju, gdje je trebala odigrati utakmicu protiv domaćeg Thundera.

Odmah nakon objave svi igrači, članovi stožera i uprave kluba su testirani, a samo je nalaz Donovana Mitchella bio pozitivan.

Međutim, američka javnost negoduje jer je na NBA momčad potrošeno više od polovine dnevne zalihe testova u državi Oklahomi.

Imamo kapacitet za obavljanje oko 100 testova na dan. Naručujemo dodatnu opremu pa trenutačno imamo kapacitet za ukupno oko 300 testova, rekao je Gary Cox, povjerenik za zdravstvo savezne države Oklahome, prenosi Index.

Budući da je testirana cijela delegacija Utah Jazza, na nju je potrošeno više od 50 testova. Amerikanci se s pravom pitaju zašto su oni dobili prioritet ako je već dokazano da virus puno teže posljedice ima za starije osobe i one s već narušenim zdravljem, dok mladi ljudi, a posebno sportaši, nemaju ozbiljne simptome.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.