“Bogdanovci između zvijezda” u Širokom Brijegu

U petak 8.4.2022. u kinu Borak u Širokom Brijegu u 20 sati biti će projekcija dokumentarno-igranog filma “Bogdanovci između zvijezda” redatelja Stipe Majića i autora filma i scenarija Vinka Žanića – Goge.

Film je nastao je prema scenariju i istinitoj priči zadnjeg zapovjednika Bogdanovaca Vinka Žanića, a temelji se na izjavama branitelja koji su sudjelovali u ratnim događanjima u selu Bogdanovci pored Vukovara u jesen 1991.

U filmu sudjeluju stvarni svjedoci vremena, te je izvrstan prikaz događaja za vrijeme rata, budući da su redatelj i autor filma i scenarija i sami branitelji Vukovara i Bogdanovaca.

“I dok su jedni pod znakom zvijezde napadali i životno ugrožavali, drugima su zvijezde pokazale izlaz iz ratom uništenih Bogdanovaca…“ – Simboličko i stvarno značenje naslova filma prikaz je dviju strana: pod znakom zvijezde su nas napadali i životno ugrožavali, da bi nam na kraju zvijezde pokazale pravi put iz pakla rata uništenih Bogdanovaca, navodi se.

Pozivamo Vas da se odazovete projekciji ovog vrijednog filma uz svjedoke vremena koji će biti s nama u Širokom Brijegu. Ulaz je slobodan, navodi se u priopćenju.

Organizatori su Zavičajna zajednica Široki Brijeg – Zagreb i Matica Hrvatska, ogranak Široki Brijeg.

 

Više informacija na društvenim mrežama Zavičajne zajednice Široki Brijeg ili na e-mail.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.