Bogat program proslave 25 godina Frame Široki Brijeg

Frama Široki Brijeg od 23. do 25. kolovoza slavi 25 godina svog postojanja pod geslom “…i oni pođoše za Njim”. U sklopu proslave koja će trajati tri dana, don Damir Stojić će zajedno s Božjom Pobjedom održati duhovnu obnovu.

Cjelokupni program će se održati u crkvi i na platou crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Na proslavu su pozvani svi bivši i sadašnji članovi Frame Široki Brijeg, ali i svi zainteresirani koji žele doći slaviti skupa s njima.

Tijekom proslave moći će se kupiti prigodne majice i monografija Frame koja je izdana povodom 25. godina postojanja.

Program proslave

Petak, 23. kolovoza

20:00 sati – Duhovna obnova – don Damir Stojić i Božja Pobjeda

Subota, 24. kolovoza

17:00 – Sastanak svih članova Frame Široki Brijeg 1994. – 2019.

19:00 – Duhovna obnova – don Damir Stojić i Božja Pobjeda

Nedjelja, 25. kolovoza

16:00 – Prigodan program

18:00 – Svečana sv. Misa zahvalnica

20:00 – Koncert duhovne glazbe

Frama Široki Brijeg osnovana je 1994. godine, a od tada kroz nju je prošlo tisuće mladih koji su se u proteklih 25 godina izgrađivali kroz Framu. Danas broji preko 120 članova, a otprilike isto toliko broje i članovi Malih i Velikih Glasnika sv. Franje. Duhovni asistent je fra Augustin Čordaš.

Frama djeluje kroz devet sekcija, a to su: molitvena, medijska, čitačka, dramska, likovna, sportska, čistačka, glazbena i sekcija “Žedan sam” čiji članovi volontiraju u domu “Marija – naša nada”, koji se brine za djecu s posebnim potrebama. Osim sekcija, Frama tijekom godine pokreće razne akcije kojima pomaže siromašnima, mnogim udrugama i župi.

Povodom proslave, Frama je snimila i himnu pod nazivom “Hvala Ti”, koju možete poslušati na linku:

(www.jabuka.tv)


7 komentara

    • Ne moze framas odrediti gdje ce lemuzina ici! A Frama je jedna od prvih pocela skupljati novac za dom, svaka predstava u kinu je za dom, dodji, pogledaj i daj priloga! Bozicni ukrasi koji prodaju ispred Crkve za vrijeme adventa je za dom. I razne druge akcije. Da si imalo upucen/a ne bi pisao/la ovakve stvari. Hvala, dovidjenja.

    • Neka svatko pođe od sebe, a ne soli drugima pamet šta bi trebali. Ti framaši su prije sviju počeli pomagati Domu. Bog zna da ne raspolažu nekim novcima, ali su volontirali i volontiraju tamo svaki dan iz godine u godinu. Djelima su učinili za njih više nego itko u ovom gradu, a kad god im se pružila prilika da skupe nešto novca, opet svojim rukama, pomogli su im i na taj način. Bili su tu kad bi se svi drugi ušutili. Premalo ljudi zna o tome jer očito još ima svijeta koji se ne ide odmah fotografirati za medije čim jedno dobro djelo učini. Tko se god malo zainteresira, primjetit će da ovi mladi prednjače po humanitarnom radu u ovom gradu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.