BMW, Daimler, Ford i Porsche će graditi mrežu stanica u BiH

Automobilski giganti BMW, Daimler, Ford i Porsche namjeravaju zajedno graditi mrežu stanica za punjenje električnih automobila širom Europe, a između ostalog i u Bosni i Hercegovini.

Tako se može razumjeti iz rješenja koje je donijelo Konkurencijsko vijeće BiH, piše Biznisinfo.

Ova četiri giganta žele osnovati zajednično poduzeće koje će graditi mrežu stanica, i u travnju ove godine su od Konkurencijskog vijeća BiH zatražili odobrenje.

Vijeće je u rujnu donijelo rješenje kojim se odobrava koncentracija ovih kompanija.

“Smatra se dopuštenom koncentracija kojom privredni subjekti Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft, Daimler AG, Ford Motor Company i Dr. Ing. h.c. F. Porsche Aktiengesellschaft osnivaju potpuno funkcionalno društvo zajedničkog ulaganja sa ciljem razvoja, uspostavljanja i upravljanja visokonaponskom međugradskom infrastrukturom za punjenje baterijskih električnih vozila širom Europe”, navodi se u rješenju Konkurencijskog vijeća BiH.

Podnositelji prijave su naveli da koncentraciju namjeravaju prijaviti i nadležnim tijelima Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Europske unije, Švicarske, Kine i Južne Koreje.

Podnositelji prijave su, kako su naveli, uspješno proveli proces prethodnog obavještavanja Europskog povjerenstva. Evropssko povjerenstvo donijelo je Odluku kojom je koncentracija odobrena.

Podnositelji prijave će imati zajedničku kontrolu nad Društvom zajedničkog ulaganja i jednake udjele.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.