Blokirano 635 milijuna eura za izgradnju autocesta zbog nezasjedanja Parlamenta BiH

Adnan Terzić, direktor ”Autocesta FBiH”, poslao je krajem kolovoza dopis Parlamentarnoj skupštini BiH, u kojoj navodi da je trenutno blokirano 635 milijuna KM za gradnju 35 kilometra autoceste na Koridoru 5C u Federaciji.

Terzić je pismo poslao jer bez suglasnosti Parlamentarne skupštine BiH, koja već duže ne zasjeda, ni ugovori o zajmu ne mogu biti ratificirani, a kreditna sredstva operativna.

On je potvrdio za Avaz da je poslao pismo na adrese oba doma Parlamenta BiH.

Prema riječima Terzića, neodržavanja sjednice usložit će poslovanje ”Autocesta”, ali radovi neće biti zaustavljeni.

Mi možemo financirati dionice iz vlastitih sredstava, ali ugovori ne mogu biti ratificirani, rekao je Terzić.

Direktor Autocesta je naglasio da je Predsjedništvo BiH uradilo svoj dio posla i ove ugovore poslao Parlamentu, koji mjesecima ne zasjeda.

On je podsjetio da je BiH potpisala niz međunarodnih ugovora, i to za financiranje poddionice Vranduk – Ponirak u vrijednosti od 49 milijuna eura, zatim za dionice Paprikuša – Nemila, poddionice tunel Ivan, te poddionice Mostar jug – tunel Kvanj, ukupne vrijednosti 180 milijuna eura.

Svi ovi ugovori su na čekanju, jednako kao i ugovori za financiranje izgradnje poddionice Nemila – Vranduk i Nemila – Donja Gračanica, koje koštaju 26 milijuna eura, stoji u Terzićevom pismu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.