Blindirani Audi A8 L Security je utvrda na kotačima

Audi A8 L Security je blindirana verzija njemačke limuzine koja je dostupna u Rusiji.

Automobil je otporan na metke i zadovoljava klasu VR9, dok staklene površine zadovoljavaju klasu 10. Audi A8 L Security je težak 3.875 kg ne samo zbog dodatne zaštite, nego i zbog dodatne opreme koja je ugrađena.

Automobil ima protupožarni sustav s prskalicama u podvozju, kućištima kotača, ispod poklopca motora, a također ih ima i u spremniku. U prtljažniku se nalazi blindirana kutija koja sadrži elektroniku za komunikaciju te dodatnu bateriju.

Modificiranje standardnog A8 L po Security specifikacijama traje dodatnih 400 sati, a obavlja se u specijalnom postrojenju. Sva blindirana vozila testiraju eksperti te procjenjuju otpornost na snajpere, ručne bombe i slično. Automobil može nastaviti vožnju čak i s puknutom gumom zahvaljujući sustavu koji omogućava vozilu da se i u toj situaciji nastavi kretati brzinom do 80 km/h. Udaljenost koju može prijeći iznosi 50 kilometara.

Posao iz snova: U Bugattiju je prešao 150.000 km

Ako se automobil zaglavi i vrata se ne mogu otvoriti na uobičajeni način, tu je pirotehnički sustav koji se može aktivirati nakon čega dolazi do eksplozije koja uništava šarke (baglame) između vrata i karoserije. Automobil ima i sustav svježeg zraka koji automatski zatvara krilca u slučaju zagađenja zraka u okolini. U tom slučaju se upumpava svježi zrak, ali u ograničenom vremenskom razdoblju, prenosi Klix.

Iako verzija Security nosi oznaku A8, ipak je pokreće 4,0-litarski biturbo V8 motor iz modela S8. Taj motor razvija 563 KS i 800 Nm obrtnog momenta, od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,3 sekunde, a razvija maskimalnih elektronski ograničenih 210 km/h. To znači da je Security sporiji od modela S8, što je rezultat veće težine.

Audi A8 L Security će biti rival sljedećoj generaciji Mercedesove S-Klase Guard koja stiže sljedeće godine, a njegova cijena je 740.000 dolara.

Koenigsegg Gemera će postati najbolji obiteljski sportaš na svijetu

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.