Blesave navike koje vas mogu koštati ljubavi

Svi griješimo, a u ljubavi smo majstori kompliciranja. Pročitajte kako nas loše ponašanje i stare navike mogu dovesti do propasti.

Poznato je da rado gledamo kroz ružičaste naočale kada se zaljubimo, ali s vremenom sve loše navike isplivaju na površinu. Lovepanky piše kako ih primijetiti i iskorijeniti prije nego što bude kasno.

1. Zdravo za gotovo? Ne!

Vaš je partner dobra dušica koja uvijek brine o vama i vašim potrebama pa ste s vremenom zaboravili koliko je truda uloženo u to. Pa došao je trenutak da vas podsjetimo na osnove lijepa ponašanja jer biste u protivnom mogli ostati bez brižnog partnera. Ponekad se treba zahvaliti na dobroti koja vam se pruža jer će partner biti uvrijeđen što ga uzimate zdravo za gotovo.

2. Postali ste mučenik

Uzimanje zdravo za gotovo nije dobro ni u jednoj situaciji pa ćete jednako biti nezadovoljni ako pazite na partnera a on to ne vidi. Nemojte si dopustiti loše emocije i nezadovoljstvo koje će na kraju dovesti do prekida, već recite što vas muči i istjerajte stvari na čistac.

3. Testiranja

Velike i nerealne zahtjeve, koje postavljate partneru da vidite koliko vas voli ostavite za filmske scenarije u kojima jedino i imaju smisla. U stvarnom životu mali testovi i ispitivanja još i mogu proći na početku veze, ali poslije partneru samo dajete na znanje da mu ne vjerujete i sigurno ga jako nervirate tim igricama.

4. Upiranje prstom

Kad imate problem, ne može biti kriva samo jedna strana, jedna osoba. Prije nego što optuživački uprete prstom u partnera, dobro razmislite koliko je vaše krivice u svemu i što možete učiniti da bude bolje.

5. Poljuljana ravnoteža

Baš kao i uzimanje ponašanja i dobrote partnera zdravo za gotovo, važna je i pravilna raspodjela obaveza u kućanstvu. Ako se dogodi da jedan partner stalno više ‘poteže’, s vremenom će se u vezi stvarati tenzije koje će eskalirati do granice velikih svađa. Nemojte zaboraviti da dijelite kućanstvo i sve obaveze i bez suzdržavanja na to podsjetite partnera.

6. Razmaženost nije dobro došla

Koliko godina imate? Mora li uvijek biti po vašem i koristite sva raspoloživa sredstva da tako i bude? To će vam prolaziti neko vrijeme, ali dugoročno takvim ponašanjem polako odgurujete voljenu od sebe. Odrastite!

7. Svađanje u javnosti

Iako je vaša frustracija u trenutku možda i opravdana, nikada nemojte raditi scene u javnosti. Osim što ćete poniziti partnera u javnosti, ispast ćete osoba koja nema samokontrole te se ne zna ponašati. (tportal.hr)

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.