BlackBerry će ubuduće predstavljati do dva smartphonea godišnje

BlackBerry i dalje pokušava plivati u smartphone vodama, kako bi opstao među brojnim velikim igračima ponovno mijenjaju strategiju – sada će godišnje predstavljati manji broj uređaja.

Što god da vodstvo BlackBerryja pokuša uraditi, nikako im ne polazi za rukom vratiti se na put stare slave kada su poslovnjaci masovno koristiti njihove uređaje. Zadnjih godina BlackBerry jedva uspojeva plivati u vodama u kojima vladaju dva jaka igrača – iOS i Android.

Zadnjih godina stoga BlackBerry svako malo mijenja poslovnu taktiku u nadi da će baš ta nova izmjena poslovanja biti ona prava koja će izbrisati godine gubitaka. No, za sada im to ne polazi za rukom. Stoga ne čudi želja da se tvrtka odmakne od poslova vezano uz hardver te se više posveti softveru koji još uvijek ima vjerne korisnike.

U nedavnom intervjuu za Fox Business prvi čovjek BlackBerryja – John Chen je izjavio kako razmatraju mogućnost da tvrtka ubuduće smanji broj uređaja koje će predstaviti tijekom godine. BlackBerry trenutno godišnje predstavlja oko četiri nova modela, a ubuduće bi taj broj trebao biti maksimalno dva.

Čini se kako ovaj put Chen pokušava kopirati Appleov model poslovanja. No, kako će se to odraziti na sam BlackBerry, tek ćemo vidjeti.

(www.bug.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.