Bivši zastupnik ”štancao” krivotvorene diplome

Pripadnici SIPA-e uhitili su u utorak bivšeg izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH Admira Hadžipašića zbog izdavanja krivotvorenih srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Cazinu.

Županijsko tužiteljstvo Unsko-sanske županije priopćilo je da dvije godine provode istragu u jednom od najoopsežnijih i najsloženijih predmeta ovog tužiteljstva koja je u utorak rezultirala uhićenjem Hadžipašića, koji je bio jedan od čelnih ljudi srednje škole Vita plus Cazin i Visoke međunarodne škole Cazin.

Sve radnje poduzete su s ciljem rasvjetljavanja organiziranog kriminala s izdavanjem srednjoškolskih i fakultetskih diploma, navelo je Županijsko tužiteljstvo u Bihaću.

Pri tome se navodi kako su potvrđene sumnje da su u ovim obrazovnim ustanovama izdavane krivotvorene diplome.

Uz Hadžipašića se za zloporabe tereti i Goran Lalović, koji je vodio ove obrazovne ustanove, prenosi Hina.

Tijekom istrage potvrđene su sumnje u zloporabe s izdavanjem diploma, naveli su iz Tužiteljstva USŽ-a.

Dodali su da se paralelno s tim provodi i financijska istraga u okviru koje je od osumnjičenih privremeno oduzeta imovina u vrijednosti od 1,5 milijuna KM, koja se sastoji od novčanih sredstava kod banaka, nekretnina, automobila i gotovog novca.

Admir Hadžipašić je obnašao dužnost izaslanika u bošnjačkome klubu Doma naroda Parlamenta Federacije u mandatu od 2014. do 2018. godine.

(www.jabuka.tv)