Bivši trener Zrinjskog napušta hrvatsku U-17 reprezentaciju i odlazi u europskog velikana

Hrvatski nogometni savez objavio je kako će tek imenovani Hari Vukas sporazumno odstupiti s dužnosti izbornika U-17 reprezentacije, a kao razlog navode odlazak kod europskog velikana.

Bivši trener Hajduka dužnost izbornika preuzeo je prije samo 12 dana, ali neočekivani poziv Igora Tudora i njegovog novog kluba Olympiquea iz Marseillea da postane pomoćni trener bila je prilika koja se ne odbija:

U dogovoru s rukovodstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Hari Vukas napustio je mjesto izbornika hrvatske U-17 reprezentacije te prihvatio poziv Igora Tudora da postane pomoćni trener Olympiquea iz Marseillea, objavio je savez.

Sam Vukas se zahvalio na ukazanom povjerenju i razumijevanju, naglasio je kako je biti izbornik mlađih uzrasta velika čast, ali ga rad u klubu više motivira:

Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i vrhu HNS-a na razumijevanju i podršci pri ovoj odluci. Uistinu je velika čast sudjelovati u radu hrvatskih selekcija mlađih uzrasta, i nije mi bilo donijeti ovakvu odluku, ali u klubu ipak imam priliku za svakodnevni rad, i to u jednom od velikana europskog nogometa. To je jedinstvena prilika u trenerskoj karijeri i zato zahvaljujem Savezu na razumijevanju.

Predsjednik Saveza, Marijan Kustić, prihvatio je tu odluku i naglasio da je velika čast za Savez, kad naši stručnjaci odlaze u europske velikane:

Razumijemo da se radi o jedinstvenoj prilici za Harija te nije bilo razloga da ga ne podržimo u ovoj situaciji. Za ugled Saveza i naših trenera svakako je važno imati trenere u najboljim ligama svijeta te smo ponosni da je naš Tudor prvi trener jednog velikana kao što je Marseille, i podržavamo što svoj stožer želi upotpuniti našim stručnjacima. Igoru i Hariju želimo puno uspjeha s Marseilleom.

Iz HNS-a su najavili kako bi uskoro trebali pronaći novo kvaltetno rješenje za U-17 reprezentaciju.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Svoj svoga uvik povuce.Vukas je u redu covik a Tudor nije neki trener i mislim da ne moze ostati u marseju.Francuzima se ne moze dopasti italijanski sistem i rudarski nacin poimanja nogometa.To je Tudor i bas se covik upita tko sve danas radi kao trener.Mogu onda Ja bez ikakvi problema trenirati svakog ligasa u bih.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.