Bivši potpredsjednik Atlantic Recordsa poslao donaciju Glazbenoj školi Ljubuški

U Kulturnom centru u ponedjeljak je održana 15. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški na kojoj su gradski vijećnici za nešto više od sat vremena primili na znanje i usvojili 20 točaka dnevnog reda.

Prvih nekoliko točaka se odnosilo na informacije i izvješća o radu škola koje djeluju na području Ljubuškog, javlja Radio Ljubuški.

Prilikom usvajanja izvještaja o radu Glazbene škole Ljubuški ravnateljica Ivana Šaravanja je pobrala pljesak nakon što je vijećnike obavijestila kako je Toni Mandić, bivši dugogodišnji potpredsjednik Atlantic Recordsa odlučio uručiti vrijednu donaciju školi i gradu.

Ovih dana se Glazbenoj školi javio gospodin iz Los Angelesa, Toni Mandić. On je porijeklom iz Ljubuškog. Živi više od 50 godina u Americi. On želi Glazbenoj školi i Gradu Ljubuški pokloniti vrijednu donaciju. Radi se o tome da je gospodin Mandić bio 25 godina potpredsjednik Atlantic Recordsa, velike glazbene diskografske kuće u Americi i radio je tih 25 godina kao umjetnički direktor za nekoliko stotina grupa i umjetnika. Između ostalog, promovirao je ABBA-u, ACDC, Led Zeppelin, Rolling Stonese, Arethu Franklin, Ray Charlesa, U2, Genesis, Phil Collinsa, Tri tenora, Erica Claptona, Bee Gees itd. On je odlučio sve nagrade koje je dobio za multi-milijunske prodaje njihovih albuma pokloniti Glazbenoj školi i Gradu Ljubuškom, objasnila je ravnateljica Šaravanja.

Na rad škola se osvrnuo i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić koji se zahvalio ravnateljima i nastavnicima na svemu što rade, te je istaknuo kako Gradska uprava provodi brojne aktivnosti u školama.

Imali smo prije nekoliko godina veliku investiciju na zgradi Gimnazije gdje su obnovljeni prizemlje i prvi kat. Ovih dana počele su izmjene otvora na Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića koje zajednički financiraju Grad Ljubuški i Županija Zapadnohercegovačka. Dobili smo sredstva od federalnog ministarstva prostornog uređenja, a aplicirali smo i na Fond za zaštitu okoliša i tu smo prošli na projektu gdje bi trebali raditi izmjenu sustava grijanja na strukovnoj školi što je ogromna investicija. Trebali bi raditi i fasadu na Srednjoj strukovnoj školi, pobrojao je Markotić.

On je dodao kako također investiraju značajna sredstva i u osnovne škole.

Što se tiče osnovnih škola, pratimo ih s investicijama, počevši od izmjene krova na Osnovnoj školi u Klobuku, do uvođenja interneta, kamera i svih onih materijalnih stvari za koje se osnovne škole obrate prema Gradskoj upravi. Mislim da je suradnja odlična i zahvaljujem se ravnateljima i nastavnicima na svemu što čine, posebno u posljednje dvije godine koje su bile posebno turbulentne za sve nas, rekao je Markotić i podsjetio kako je Grad u suradnji s županijom osigurao besplatne udžbenike za prvih devet razreda osnovne škole i besplatan prijevoz za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Istaknuo je i kako je Grad Ljubuški osigurao sredstva za kupnju bilježnica i osnovnog školskog pribora za osnovnoškolce, s ciljem da roditeljima olakšaju financijski teret oko opremanja djece za školu.

Vijećnici Mirela Čuvalo i Zrinko Čuvalo su na aktualnom satu imali par pitanja vezanih za osiguravanje prakse za učenike u srednjim školama te oko zapošljavanja nastavnog osoblja, a nakon toga krenulo se na ostale točke dnevnog reda.

U ponedjeljak je tako jednoglasno usvojeno i Izvješće o radu Gradonačelnika, službi za upravu i Stručne službe Grada Ljubuškog za 2021. godinu, godišnji Program rada Grada Ljubuškog za 2022. godinu te Prijedlog Zaključka o usvajanju godišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna Grada Ljubuškog za 2021. godinu.

Dosadašnja ravnateljica Javne ustanove Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju grada Ljubuškog Marija Kikaš, nakon isteka mandata, ponovno je imenovana za novu-staru ravnateljicu ustanove. Rješenje o imenovanju gradski vijećnici su također jednoglasno usvojili, prenosi Radio Ljubuški.

Među ostalim, jednoglasno je usvojena i Odluka o komunalnoj naknadi te Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Gradskog izbornog povjerenstva Grada Ljubuškog.

(www.jabuka.tv/Foto: Glazbena škola Ljubuški – Ilustracija)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.