Bivši direktor Aluminija Ivo Bradvica: Nisam kriv ni za jednu napisanu riječ – Jabuka.tv

Bivši direktor Aluminija Ivo Bradvica: Nisam kriv ni za jednu napisanu riječ

Bivši direktor mostarskog Aluminija Ivo Bradvica, koji je na čelu te tvrtke bio od kraja 2010. do studenog 2013., izjasnio se u srijedu ujutro na Općinskim sudu u Mostaru da nije kriv za nesavjestan rad u službi.

Časni sude ne osjećam se krivim i nisam kriv ni za jednu napisanu riječ, izjavio je Bradvica na ročištu za izjašnjenje o krivnji.

U optužnici koju je Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u Mostaru podiglo 8. veljače protiv Ive Bradvice zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nesavjestan rad u službi, a potvrdio Općinski sud 17. veljače, obuhvaćeno je razdoblje poslovanja iz 2011. godine.

Njemu se na teret stavlja da je odbio razmotriti dvije povoljnije ponude u vezi razgradnje Tvornice glinice Mostar zbog čega je nastala imovinska šteta, jer je zaključen ugovor s tvrtkom koja je ponudila nižu otkupnu cijenu. Pri tome je nastala šteta veća od dva milijuna maraka.

Financijska policija Federacije BiH je utvrdila da je Uprava Aluminija dan prije nego što im je isključena električna energija i obustavljena proizvodnja, bivšim direktorima isplatila 536.000 maraka po osnovu sudskih presuda.

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Aluminija

Tada, kako je utvrđeno, najviši iznos od čak 300.000 maraka isplaćen je upravo Bradvici.

Njegova plaća je u travnju 2013. iznosila čak 20.036 maraka, a tijekom godine je samo za plaće uzeo 137.196 maraka, dok mu je na ruke, u vidu otpremnine isplaćeno 161.024 maraka, navedeno je u nalazu Federalne financijske policije.

Tužiteljstvo HNŽ-a je početkom ove godine zaprimilo šest izvješća Financijske policije FBiH protiv više rukovodećih osoba, za kriminalne radnje u nekadašnjem gigantu. Kako se navodi, počinjeni kriminal je težak preko 205 milijuna maraka i Županijsko tužiteljstvo nastavlja istragu u drugim predmetima povezanim sa zlouporabama u mostarskom Aluminiju.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog više od 400 milijuna maraka akumuliranog duga, od čega se najveći dio odnosi na potrošenu električnu energiju, a više od 900 radnika ostalo je bez posla.

(Fena | Foto: Ivan Rozić/Fena)


16 komentara

  • Hahahaha jebem ti mater uzeo MINIMALNO 500 000 KM iz Aluminija za vrijeme dok je bio tamo, ali naravno kao svi nasi veliki lopovi, pardon ”domoljubi”, ne osjeca se krivim. Naravno da se ne osjeca krivim, uzori su mu Kutle, Mamic, Sanader, Vidosevic, Todoric i ostali krupni kleptomani, u njegovom umu on je samo napravio sve sto je mogao da se priblizi tim velicinama koje ga nadahnjuju.

  • Eto bas svasta,ujeo vuk susu..ahaha..Oduzet im sve steceno..kao prvo kuce,vidi se svacija..ki je eto nije ukrao,zaradio u znoju lica svog,pa limuzine gigantske,pa stanove pi zagrebu i moru.itd..pa nek vidi sta moze od postenog rada..A na kraju nosi samo 2 metra zemlje sasobom..

  • Ja bih prvo optužio i osudio federalnu inspekciju,zatim tužiteljstvo i sud HNŽ,jer u tom grmu leži zec za sve lopovluke,kriminalne radnje koje su se desile u Aluminiju.Ive Bradvicu i sve direktore iz tog doba trebalo je već poodavno osuditi i spremiti na višegodišnje robijanje,jer tu su radilo o klasičnom UZP međutim sudstvo i tužilaštvo ovakvo kakvo imamo odvešće ne samo državu u propast,već cjelokupan narod,nek nam je Bog na pomoći.

  • Potpuno istu priču kao ova lopina Ivo Bradvica pričaju i Ivo Sanader, Nadan Vidošević; general Čermak, Dragan Kovačević, general Zagorac, Nermin Nikšić zvani “provizija 10 posto”,Lovro Kunčević, Marina Lovrić Merzel, Ivan Jakovčić, Josipa Rimac, Radimir Čačić, Andro Vlahušić, Sebija i Bakir Izetbegović, Zvonko Jurišić, Ivica Todorić, Vjekoslav Čamber, Božidar Kalmeta, Fadil Novalić i oni njegovi mafijaši i malinaši,IDS -ovi kriminalci,Jere Lijanović,Muhamed i Hasan Čengić,Hamdija Lipovača, te razne druge hadezenjare, sdpenjare, SDA-ovci raznih vrsta. A pravna država ni mrdnuti!

  • Ovo je sitnica za što se tereti, koliko je ukrao on i ostali svi direktori. Ništa se neće dogoditi značajno, da je neki siromah ukrao metar drva odgovarao bih i stavili di ga na stub srama.

  • Nema sudstva, nema ništa. Uzor bi nam trebala biti Italija gdje su oduzeli u zadnje dvije godine oko 600 miliona eura mafiji i ostalim, što auta, nekretnina, zemljišta i ostalog. Oni uzimaju i rođacima od optuženih a kamoli ne ženama od smradova. A i u nas bi se skupila ista suma u dvije godine, garant.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.