Bitcoin ponovno iznad 10.000 dolara – Jabuka.tv

Bitcoin ponovno iznad 10.000 dolara

Stigao je vikend, tradicionalno razdoblje kada su se u prošlosti događali skokovi u cijeni kriptovaluta, a sada se čini kako je ponovno došlo vrijeme “bitcoin manije”.

Negdje od početka proljeća najpopularnija kriptovaluta na svijetu u konstantnom je blagom rastu vrijednosti, tijekom svibnja njezina je vrijednost bila premašila 8.000 dolara, a rast je nastavljen i u lipnju.

Dolaskom ljeta, u proteklim je danima ponovno zabilježen skok, pogotovo ovoga vikenda. U prvim satima subote cijena bitcoina na svjetskim je mjenjačnicama premašila “psihološku granicu” od 10.000 američkih dolara. Ovo je prvi puta da se bitcoinom trži po toj cijeni nakon 15 mjeseci, točnije od 8. ožujka 2018. godine.

To the moon?

Iako je u većini slučajeva teško reći što je utjecalo na kretanje cijene bitcoina, ovoga puta mnogi špekuliraju kako je “poguranac” stigao od strane Facebooka. Najava njihovog stablecoina Libra, koji tehnički i financijski gledano nema mnogo veze s bitcoinom, po mišljenju nekih je “legitimirao” kriptovalute kao takve, te je ulagačima ulio dodatno povjerenje u to da će digitalni novac u budućnosti biti relevantan.

Posljednji puta je bitcoin u uzlaznom trendu probio granicu cijene od 10.000 dolara krajem studenoga 2017. godine, piše Bug.hr. Nakon toga do vrhunca od gotovo 20.000 dolara trebalo mu je – samo 20-ak dana. Što se nakon toga dogodilo, vjerojatno ne treba ponovno spominjati.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.