Bitcoin nastavlja rast, dosežući vrtoglave vrijednosti

Samo nekoliko tjedana nakon što je srušio svoju dugogodišnju težnju da dosegne vrijednost od 20 000 dolara, Bitcoin je nezaustavljivo i nastavio tim putem rasta. Prema navodima CoinDeska, kriptovaluta je u subotu prešla 33.000 dolara prije nego što je tijekom dana lagano pala.

Nove vrijednosti Bitcoina predstavljaju najvišu vrijednost za valutu od njezinog postojanja, zadivljujući preokret s obzirom na to gdje je bio prije gotovo godinu dana. U ožujku je Bitcoin u dva dana izgubio 50% vrijednosti, spustivši se na vrijednost ispod 4.000 američkih dolara, što odražava nestabilnost na Wall Streetu tijekom ranih dana pandemije.

Unatoč tome, vodeća svjetska kriptovaluta zaključila je godinu s povećanjem od više od 300%, po CoinDesku. U vrijeme objavljivanja ovog teksta povećao se za 10,62% u posljednja 24 sata i imao je tržišnu kapitalizaciju od 605 milijardi dolara. Bez obzira na to, ovo nije namijenjeno poticanju prodaje ili kupnje Bitcoina. (S obzirom da smo trenutno u globalnoj zdravstvenoj krizi, nemojte koristiti svoju teško stečenu ušteđevinu za kupnju Bitcoina).

Kriptovaluta je izrazito ćudljiva i posljednjih godina donosi toliko uzbuđenja koliko i očajanja. Evo jedan primjer koji ide u prilog tome: godine 2017., zadnji put kada je Bitcoin dobio vrijednost od blizu 20 000 američkih dolara, sljedeće je godine izgubio više od 80% vrijednosti.

Bitcoin je nesumnjivo profitirao i zbog nekih regulatornih pravila, poput donošenja rješenja za procjenu rizika kriptovaluta FICO za banke, kao i od nekig institucionalnih ulaganja i podrške za ovu kriptovalutu. Tako je u studenom prošle godine, Guggenheim Fund for Macro Opportunities najavio da bi mogao uložiti do 10% svoje neto vrijednosti imovine u Bitcoin.

PayPal je također Bitcoin-u i drugim valutama pružio ruku podrške, prošle godine, kada je objavio da će prihvatiti kriptovalute za internetska plaćanja, a također omogućiti svojim korisnicima kupnju, prodaju i držanje kriptovaluta.

Drugi snažni igrači koji ulažu, poput Rick Riedera, glavnog direktora za ulaganja u globalni fiksni dohodak u BlackRocku, najvećem svjetskom upravitelju imovinom, rekli su da je Bitcoin “ovdje da ostane” i da ima potencijal zamijeniti zlato, piše Pcchip.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.