Biskup Željko Majić predvodio misu u rodnim Drinovcima

Svečan dan bio je u nedjelju u župi Drinovci kod Gruda.

Nakon radosti koja je doživljena ređenjem za biskupa u Banja Luci, novi biskup banjalučki, a drinovački župljanin msgr. Željko Majić, predvodio je svečano misno zahvalno slavlje u rodnim Drinovcima.

Program je započeo ulaznom procesijom koju su predvodili ministranti, nakon njih su išli svećenici te uz biskupa dva đakona.

Župnik fra Josip Mioč uputio je pozdravnu riječ te je započelo misno slavlje. Misna čitanja čitali su framaši, a biskup je u svojoj propovijedi govorio o važnosti da budemo oni koji će ljude dovesti do Isusa, da u nama prepoznaju one koji ih mogu do Isusa dovesti.

Iza pričesti i župnih obavijesti framaši su izveli pjesmu ”Neka te čuva dobri Bog” koja je skladana i napisana u prigodi ređenja msgr. Željka Majića, te uručili biskupu dar. Pjesma ”Neka te čuva dobri Bog” prvi put je izvedena javno.

Nakon pjesme riječ je uzeo don Krešo Pandžić koji je čestitao novom biskupu i u ime župljana zaželio mu puno mudrosti u upravljanju i njegovoj službi, iza don Krešinih riječi uslijedila je pjesma ”Tebe Boga hvalimo” i misni blagoslov.

Iza blagoslova ispred crkve uslijedila je zajednička fotografija svih misara kao uspomenu na današnji dan i osobno fotografiranje s biskupom, poručili su iz župe Drinovce.

(www.jaubka.tv)

3 komentara

  • Bravo divni puče, hrvatskoga naroda. Iznjedrište dvojicu biskupa iz svoga velikog srca, a male župe. Bog vas blagoslovio.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.