Biskup Vlado Košić: Otvorena je mogućnost da se Međugorje prizna kao marijansko svetište

U četvrtak 6. kolovoza proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova. Misno slavlje na vanjskom oltaru međugorske župne crkve sv. Jakova, od 19 sati predslavio je mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački.

U razgovoru za Radiopostaju Mir Međugorje kazao je kako je došao u Međugorje kao hodočasnik, da još bolje i više upozna ovo mjesto te da se zahvali prijateljima koje je ovdje stekao, među kojima je i međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je sudjelovao na prvom Mladifestu u Hrvatskoj 21. lipnja 2019. u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline u sisačkoj biskupiji.

Razgovarajući o Mladifestu, mladima, poruci pape Franje koju je uputio sudionicima 31. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, biskup Košić spomenuo je i pohod biskupa Hrvatske biskupske konferencije, ad limina apostolorum, u Rim papi Franji od 12. do 17. studenog 2018.

Razgovarajući s papom Franjom o mnogim temama, dotakli su se i Međugorja, a on im je kazao: “da ćemo pustiti sa strane to neka Ruinijeva komisija istražuje, a mi idemo brinuti se za hodočasnike i organizirati što bolje njihov prihvat i ono što oni tu slave”.

Oni slave katolička otajstva. Slave svetu misu. Sveta misa nije sad posebno nešto međugorsko, to je katolička sveta misa prema svim pravilima kao i svugdje u Katoličkoj crkvi, isto tako i sakramenti, kazao je mons. Košić, naglašavajući kako treba odati priznanje za pastoral franjevcima koji se marljivo i požrtvovno posvećuju velikom broju hodočasnika.

Ovo što je Papa službeno dopustio hodočašća, mnogi biskupi i kardinali su dolazili i to raste. To je proces i otvorena je mogućnost da se Međugorje službeno prizna kao marijansko svetište. Mislim da je to već trebalo i učiniti, kazao je mons. Košić, dodajući kako je Papino pismo mladima apsolutno nova stranica i da je tome pismu zahvalan Svetom Ocu.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Sasvim moguce i ocekivano,
    dolaskom poljskog nadbiskupa Medjugorje pripada pod izravnu kontrolu Vatikana a time i financije,jer se Biskup i franjevci nisu mogli dogovoriti oko raspodjele.
    Cekalo se da i Peric ode u mirovinu,jer nije bas fer da se priznanje dogodi za vrijeme njegove vladavine,jer je bio manje-vise protivan tomu.

  • stvarati razdor je nepotrebno,a biskup Košić imaš i previše posla u svojoj biskupiji,to je isto ja kao majka da podučavam tamo neku drugu dijecu,a svoju ostavim da si sami pomognu!?

  • Priznalo se ne priznalo se ko je naučio ići on će i dalje ići zar treba oko toga dizati prašinu povodom toga svak ima svoj stav i ja ga uvažavam a svoj stav ne namećem drugom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.