Biskup Ratko Perić slavio uskrsnu misu u mostarskoj prvostolnici

Uskrsnu misu u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Zbog novonastalih prilika vezanih za panedmiju koronavirusa, mise su i u mostarskoj prvostolnici slavljene bez vjernika. 

Nemamo druge nade, braćo i sestre, doli Krista, sina Božjega. U njega polažemo svu svoju vjeru, svu svoju nadu i ljubav zato što se on jedini žrtvovao za sve nas. Svojim je uskrsnućem pobijedio smrt i svima nama otvorio put u naše uskrsnuće. Zaslužio nam je oproštenje grijeha za koje nam se skuženo kajati, kazao je biskup Ratko Perić u svojoj propovijedi.

Propovijed je zaključio riječima svetih apostola Petra i Pavla u kojima se ističe da je “naša nada veća od zdravlja i ovoga života”.

Biskup Perić je ranije uputio čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u kojoj se osvrnuo na koronavirus te ga usporedio sa španjolskom gripom. Također, usporedio je to s pobačajima te istaknuo kako se s time ne zaprepašćujemo koliko s umrlima od koronavirsa.

[UŽIVO] USKRS – Sveta Misa i "Urbi et Orbi" | 12.04.2020.

Posted by Radiotelevizija Herceg Bosne on Sunday, 12 April 2020

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


2 komentara

  • Meni samo nije jasno zašto ne puste jedan mali broj vjernika onako na socijalnu distancu.Gledam u petak i subotu u tržne centre ne možeš ući od gužve.Onda nema one novinarke da snima mobitelom tu gužvu kao što snima crkvu u Hrvatskoj FUJ govna od novinara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.