Biskup Franjo Komarica i šutnja Dragana Čovića

Gostujući u CD-u Face TV biskup Franjo Komarica govorio je između ostalog i o svojoj javnoj polemici s predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Nemoguće je da gospodin predsjednik ne zna šta je istina, da u Banja Luci nema autohtonih i domaćih Banjalučana, da su to sve živi mrtvaci. Nekoliko desetina tisuća živih mrtvaca. Oni nemaju pravo na svoje rodno mjesto, kazao je biskup Komarica.

On je dodao da je njegova dužnost dizati glas u obranu obespravljenih.
Za vrijeme rata sam dizao svoj glas i pozivao na pomirenje, to dobro znaju moji sugrađani. Danas bi Isus plakao nad Banja Lukom. Ja sam toliko puta govorio Banja Luko, i banjalučka politiko gdje su ti Banjalučani, kazao je Komarica.

Govoreći o šutnji predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića, biskup Komarica je kazao da je Čović pokazao time što misli o njemu.
Ne mora se braniti biskup Komarica, ali istina ima pravo na branitelje. To što Čović nije branio, to se mora pitati njega. On bi morao znati. Silna njihova briga jeste jednako nepostojanje Hrvata u pola države. Je li to domet tih političara?, kazao je biskup Komarica.

On je postavio pitanje zašto su u Banja Luci ubijani svećenici i časne sestre.
Tko je srušio bogomolje, zašto su moji svećenici ubijeni, zašto je moj svećenik Filip ubijen pa spaljen od strane banjalučkih policajaca i političara, i časna sestra s njim? Zašto ja 25 godina tražim kosti moga župnika. Prema tome tko koga ovdje pravi budalom?, kazao je biskup Komarica.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Čudno jeste da u zaštitu uvaženog Biskupa Komarice nisu stali niti Čović,Marinko Čavara,presj.Federacije,Kardinal Puljić,Davor Čordaš.Jel to znači da Biskup Komarica iznosi neistine,,laže,, o stanju katolika ,hrvata u RS-koj i da je Dodik u pravu kada onako nepristojno,na vuligaran način vrijeđa Biskupa Komaricu… I šutnja nekada puno govori…U najmanju ruku,nije fer i korektno prema uvaženom Biskupu koji je istinski borac za hrvate katolike u RS-oj…

  • Pa ni oni se njemu ne petljaju u posa, nit krštavaju nit mise drže.
    Nu, kad je već istupio ovako, što biskup ne kaže zašto ne odbi odlikovanje od Dodika, ne tako davno, već se slika i smiješi skupa s njim.
    Vidiš da ni on nije načisto šta bi, a od takvih se najbolje odmaknuti.

  • Biskup je pošteni čovjek i rodjeni Banjalučanin. Naravno da se brine za svoj narod. I jedini još diže glas. A izdali su ga njegovi Hrvati (Covic). I govori cistu istinu. Jedini se usudi reci kako su nestali i zašto Hrvati iz Banjaluke. A Bosnu su sačuvali i opismenili Franjevci. Pročitajte povijest Trapista kod Banjaluke.
    Biskupe svaka čast na istini.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.