Bio je beskućnik na rubu samoubojstva, a danas je milijunaš

Čovjeku koji je nakon gubitka posla postao beskućnik i razmišljao o samoubojstvu život se potpuno okrenuo te je danas milijunaš.

Mylo Kaye (30) prije deset godina dobio je otkaz, nakon što se povremeno “zaboravio” pojaviti na poslu jer je previše pio i partijao. Kako je bio previše ponosan da bi situaciju objašnjavao obitelji, živio je u hostelu.

“Dobio sam promaknuće o kakvom su sanjali i deset godina stariji od mene. S tom odgovornošću došao je i novac, no imao sam tek 20 godina i radio sam sve što vjerojatno nisam trebao; stalno sam izlazio, opijao se i drogirao”, rekao je za Liverpool Echo te dodao kako je u to vrijeme smatrao da je dobro “izgubiti osjećaj za realnost”.

Kad je živio u hostelu, kaže da se osjećao “ispod nule”. Ipak, nakon pomoći hostela u kojem je živio, njegovo je samopouzdanje raslo te je uspio upisati poslovni menadžment na sveučilištu Manchester Metropolitan University, piše The Lad Bible.

Tijekom tog razdoblja, doživio je još jedan udarac. Naime, umro mu je ujak, s kojim je bio blizak od najranije dobi. “Bio mi je jako blizak, a dogodilo se potpuno iznenada. Sve skupa bilo je kao da mi netko govori: ‘Ne možeš biti dobro, stavit ćemo ti sve ove prepreke na put’, prvo posao, a zatim ujak”, rekao je te dodao da je ozbiljno razmišljao o samoubojstvu.

“Bilo je to zbilja teško razdoblje, no koristio sam potporu sveučilišta i stvarno su mi pomogli”, rekao je. Tijekom studija upoznao je Jacka Masona, koji će kasnije postati njegov poslovni partner.

Mylo i Jack osnovali su Dreamr, tehnološku tvrtku koja izrađuje aplikacije, a čije osoblje danas broji 23 člana, prenosi Index.hr. Osim toga, Mylo je i povjerenik centra za skrb o beskućnicima te svoju poziciju koristi kako bi pomogao mladima koji su se našli “na dnu” poput njega nekad.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • NETREBA NAM NEKI IZ SVIJETA IMAMO IH MI U ŠIROKOM I PO DOSTA SNAŠLI SE LJUDI RAJNI TITO SVE BI TO BILO U ZENICI LEPOGLAVI POŽEGI I DRUGIM ZASLUŽNIM MIJESTIMA OVAMO U KASI U TRGOVINI INSPEKCIJA NAĐE DVIJE TRI MARKE VIŠKA I SLJEDI KAZNA A OVI STO MILIJUNA EURA VIŠKA I NIKOM NIŠTA TO JE NAŠA NAŽALOST STVARNOST SVI ZNAMO DA JE LAŽ ALI JE SVI DOŽIVLJAVAMO I PLASIRAMO KAO ISTINU ODEMO ISPOVIDIMO SE I SVE NAM OPROŠTENO TE NASTAVI NANOVO

  • Ovaj naslov upucuje da je novac gospodar svega.Ako ga imaš i ne koristiš razumno,dovede te do samog ruba.Pa kad ga ponovo stekneš kao”budeš sretan”.Vjerovatno zivimo u posljednjim vremenima.Ljudima je zavladala pohlepa,zavist i ljubomora.Ako nisi “uspješan”,nitko si i ništa.I vlastiti te roditelj gleda kao čudaka.Sve je naopako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.