Bingo u Mostaru: Zbog opasnih plinskih boca očevid još nije počeo

Još nema službenih infomacija o uzroku požara koji je potpuno uništio tržni centar Bingo na ulasku u Mostar.

Vatrogasci upozoravaju na plinske boce u objektu koje još uvijek predstavljaju prijetnju, a prvi radnici već dolaze vidjeti što je ostalo od njihova dojučerašnjega radnoga mjesta.

“Policija osigurava teren, ali on još uvijek nije dovoljno siguran da naši ljudi krenu raditi očevid. Tako će biti sve dok su na licu mjesta vatrogasci i Civilna zaštita”, kazao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Policija, naravno, želi izbjeći bilo kakve spekulacije oko uzroka požara te će se prve informacije s njihove strane moći čuti eventualno za dva ili tri dana.

Kiša koja je počela padati mogla bi olakšati posao na potpunom gašenju požara te omogućiti policiji izlazak na samo mjesto požara.

Iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-, kazali su da je sada sve u rukama vatrogasaca te da oni nastoje požar potpuno privesti kraju.

Svi mostarski vatrogasci su cijelu noć gasili požar, a Patar Jurić, komandant Profesionalne vatrogasne jedinice noćas je kazao da je dojava o požaru došla u 20:09, a da je komandant na terenu već u 20:39 javio kako se požar neće moći ugasiti.

Dogodile su i dvije veće detonacije, a samo jedan radnik bio je dezorijentiran zbog dima, ali bez većih kasnijih posljedica, piše Klix.ba.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.