Bill Gates predviđa: Ova tehnologija će zamijeniti smartphoneove

Bogataš, investitor i filantrop Bill Gates s vremenom je postao nekom vrstom tehno gurua nove tehnološke stvarnosti.

Suosnivač Microsofta tako je nedavno predvidio da će uskoro stići tehnologija koja će, među ostalim, zamijeniti sve smartphoneove.

Ruku na srce, ovo nije prvi put da je Gates predviđao stvari koje će promijeniti svijet – govorio je o novoj pandemiji koja će ugroziti svijet, a nedavno je i pričao o tehnološkom konceptu “elektroničkih tetovaža”, piše Marca.

Riječ je o proizvodu kompanije Chaotic Moon – biotehnološkoj spravi koja nastoji analizirati i sakupljati informacije iz ljudskog tijela. Riječ je o tetovaži koja može pohranjivati zdravstvene informacije uz pomoć kojih ćemo moći spriječiti i kontrolirati zaraze te s vremenom poboljšati stvari poput performansi sportaša.

Premda je ova elektronička tetovaža još u razvojnom stadiju, zna se da će se na kožu aplicirati privremeno i to uz pomoć malih senzora i pratitelja koji šalju i primaju važne informacije uz pomoć specijalne tinte koja provodi struju, prenosi Tportal.

Izgleda da inicijalna implementacija elektroničkih tetovaža nije bila dovoljna Gatesu koji smatra da bi ovakvi uređaji mogli postati zamjene za današnje smartphoneove. Gates je ovu tehnologiju zamislio kao učinkovit način vršenja poziva, slanja poruka i traženja adresa. Premda trenutno još ne znamo koliko ćemo čekati do dolaska prve elektroničke tetovaže, Gates i tim traže način na koji ju mogu iskoristiti za većinu zadatke koje vrše današnji smartphoneovi.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Ma ovo nije chip pod kožom… to je samo privremeno i za naše dobro…. samo slušajte… nova tehnologija za nas. Navali narode…

    • Rece on iz svoje jazbine sa osam razreda osnovne skole, mobitela koji ga prati u svakom momentu i u svakom stopu, komentirajuci ”anonimno” na jabuci i facebooku koji ga prati i zna o njemu vise od zene koja ga razmislja zbog alkoholizma ostaviti vec 10 godina, ali ne smije jer sta ce selo reci. Aj Boga ti sjedi i suti.

  • Stize žig a zvijeri su se uznemirile znajući da imaju još malo vrimena . Nek nam je Bog na pomoći što god ovi savjetuje redimo kontra i bit će dobro.Maranatha

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.