Bill Gates: Imat ćemo novu pandemiju

Osnivač Microsofta Bill Gates izjavio je da se dramatično smanjio rizik od koronavirusa, ali je dodao da je sigurno da dolazi nova pandemija.

Bill Gates je za CNBC, na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, rekao da će vjerojatno to biti pandemija izazvana još jednim patogenom iz obitelji koronavirusa.

Međutim, Gates je dodao da bi napredak u medicinskoj tehnologiji mogao pomoći svijetu da se bolje izbori s novom pandemijom, ako se još sada investira u nju.

Imat ćemo novu pandemiju. Sljedećeg puta bit će u pitanju novi patogen, rekao je Bill Gates.

On je ocijenio i da posle dvije godine od početka pandemije koronavirusa, on više nije toliko opasan pošto je globalna populacija stekla određenu razinu imuniteta, kao i uzevši u obzir činjenicu da je posljednji soj – omikron manje zarazan od prethodnih.

U ŽZH više oporavljenih nego novozaraženih

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)

2 komentara

  • O proroče izaija nisam te prepozno. Još si zaboravio reći da će biti smrtonosnija i da će pogoditi cjepljene,razlog jasan kao dan, narušen prirodni imunitet.

  • Kad je Kill Bill specijalizirao epidemiologiju? Kad mi amateri napišemo nešto o virusu, vakseri se bune, nismo stručnjaci i šta se javljamo. Zašto se Bill javlja? Ako financira cijepljenje opet ga to ne čini stručnjakom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.