Bijesni Trump prijeti Iranu: “Snosit ćete posljedice kakve nitko u povijesti nije doživio”

Američki predsjednik Donald Trump objavio je tijekom nedjelje niz prijetećih tweetova, napadajući Iran.

Tweetovi su očit odgovor na prijetnje iranskog predsjednika Hassana Rohanija, koji je u nedjelju upozorio da Amerikanci moraju razumjeti da je rat s Iranom majka svih ratova.

Iranskom predsjedniku Rohaniju: Nikad, nikad više nemoj prijetiti Sjedinjenim Američkim Državama ili ćeš snositi posljedice kakve nitko u povijesti nije doživio. Mi više nismo država koja će prihvaćati vaše dementne riječi nasilja i smrti. Budi oprezan!, napisao je Trump u jednom od tweetova.

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je da Iranom “upravlja nešto sličnije mafiji nego vladi“, pojašnjavajući da misli na veliko bogatstvo i korupciju među vođama te zemlje.

Govoreći kalifornijskoj publici sastavljenoj uglavnom od iranskih Amerikanaca, Pompeo je rekao da će, iako iranski narod mora odrediti smjer zemlje, Washington “podržati dugo ignorirani glas iranskog naroda”.

Dodao je da je američka vlada pokrenula 24-satni kanal na perzijskom jeziku na televizijskim, radijskim, digitalnim i društvenim medijima kako bi dosegao Irance u Iranu i širom svijeta, javlja Reuters.

Eskalacija napetosti

Eskalacija retorike između Washingtona i Teherana nastupila je nakon što je SAD započeo ofenzivu govorima i online komunikacijom kojoj je cilj poticati nemire u Iranu i natjerati tu državu da zaustavi svoj nuklearni program i podršku militantnim skupinama.

Iran je pod sve većim američkim pritiskom i prijete mu sankcije nakon što je Trump povukao SAD iz nuklearnog sporazuma između Teherana i svjetskih sila iz 2015. kojim je ta bliskoistočna država pristala zaustaviti svoj razvoj nuklearnog oružja u zamjenu za ukidanje sankcija.

(Hina)


1 komentar

 • Razjebat će ih sve ovaj američki predsjednik Trump.Puno više nego misle. Iza njega stoji moćan , i vrlo snažan američki židovski lobi koji zapravo drma američkim financijama i vojskom.
  Kinezi će prvi osjetiti na svojoj koži idućih godina što znače američke carine i dodatni porezi na njihovu robu. Mogu zaboraviti godine i desetlječa kada im je gospodarski rast bio dvoznamenkast. Bit će u bugućnosti sretni bude li im barem kao hrvatski rast koji je uvijek oko 1 ili 2 %.
  ovaj Iran može samo Boga moliti da Trump ne zarati s njima jer će ih ovaj vratiti u kameno doba gdje su bili prije50 i više godina.
  Jedno je kada amerikom vlada liberal, multiglobalist i trgovac Obama, a sasvim drugo je kad amerikom vlada ćovjek poput Trumpa iza kojeg stoji vrlo snažan svjetski i američki židovski lobi. Shebat će Iran dok rekneš keks ,samo mu treba dobra prigooda da krene u akciju a ove iranske mule ne će ni znat što ih je snašlo..Izrael ima Ameriku iza sebe i islamistima se ne piše dobro….

  1
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.