Bijesne glumice napustile dodjelu nagrada: Bravo za pedofila, sramota – Jabuka.tv

Bijesne glumice napustile dodjelu nagrada: Bravo za pedofila, sramota

Roman Polanski osvojio je francusku nagradu Cezar za režiranje filma An Officer and a Spy. Nakon što je pročitano njegovo ime, revoltirane glumice napustile su dvoranu.

Dodjela nagrada održala se u Parizu, a prethodili su joj prosvjedi udruga za zaštitu ženskih prava nakon što je objavljeno da je film koji je Polanski režirao nominiran u 12 kategorija.

Naime, redatelja je američko pravosuđe osudilo zbog silovanja maloljetnice, a izdržavanje kazne je izbjegao bijegom u Francusku tijekom 1970-ih.

Polanski je priznao krivnju zbog spolnog odnosa s maloljetnicom 1977. i bio osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je doznao da mu sudac kani odrediti višegodišnju zakonsku kaznu, pobjegao je.

Polanski ipak nije došao na dodjelu, a napustile su je i glumice kad su čule njegovo ime. Među njima je Adele Haenel.

Sramota, viknula je dok je izlazila iz dvorane, a za njom je krenula i redateljica Celine Sciamma.

Kamere su je snimile i kako na hodniku viče: Bravo, pedofilu.

Komičarka Florence Foresti, koja je vodila dodjelu, nakon proglašenja najboljeg redatelja nije se vratila na pozornicu, a na svom je profilu na Instagramu objavila crnu sliku s ispisanom riječju “zgrožena”.

Odavanje priznanja Polanskom je pljuvanje u lice žrtvama. To znači da silovanje žena ipak nije tako loše, rekla je Haenel ranije ovog tjedna za New York Times.

Na dodjelu nagrada nije došao baš nitko od ekipe filma An Officer and a Spy.

Roman Polanski, kojeg američko pravosuđe goni u okviru suđenja za spolni odnos s maloljetnicom pokrenut 1977., našao se na meti nove optužbe za silovanje koju je iznijela Francuskinja Valentine Monnier, što redatelj niječe, prenosi Index.

Njezina optužba za silovanje dolazi nakon optužbi više žena posljednjih godina za kaznena djela za koja je nastupila zastara.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.