BiH završila predsjedavanje RESPA-om

U organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA), u Bruxellesu je održan sastanak Upravnog odbora RESPA-e na ministarskoj razini o temi: Regionalna suradnja za reformu javnih administracija na Zapadnom Balkanu.

Ministarskom konferencijom završilo je jednogodišnje predsjedavanje Bosne i Hercegovine ovom organizacijom te je tom prigodom Josip Grubeša, ministar pravde BiH simbolično predao zastavu RESPA-e Damjanu Mančevskom, ministru informacijskog društva i administracije Makedonije, čija zemlja preuzima predsjedavanje za 2019. godinu.

U protekloj godini, kojom je predsjedavala BiH, organizirano je više od 50 regionalnih događaja, koji su uključivali više od 1.000 državnih službenika iz svih država Zapadnog Balkana.

Ono što smatram najznačajnijim postignućem tijekom ove godine jeste razvoj nove ReSPA Strategije za razdoblje 2019. – 2024., kroz sveobuhvatan konzultativni proces i sudjelovanje svih ključnih aktera iz država članica ReSPA-e, ali i kroz aktivno sudjelovanje i podršku Europske komisije, OECD/SIGMA-e, Vijeća Europe, Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), austrijskog Centra za istraživanje javne administracije (KDZ) te Centra za izvrsnost u financijama (CEF). Cijenim da je za godinu dana urađeno dosta i da je Bosna i Hercegovina za vrijeme predsjedavanja ostavila svoj pečat i dala svoj doprinos reformi javne uprave, istaknuo je ministar pravde BiH Josip Grubeša te poželio sreću kolegi ministru Mančevskom iz Makedonije kako bi i oni polučili zacrtane i očekivane rezultate.

Nakon sastanka Upravnog odbora, u Bruxellesu se održava i dvodnevna konferencija pod nazivom “Poboljšanja u javnoj administraciji kroz regionalnu suradnju”, koja je okupila visoke predstavnike državnih administracija Zapadnog Balkana koji se bave reformom javne administracije, menadžmentom javnih financija i europskim integracijama, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.