BiH: Vodostaji rijeka u porastu

Vodostaj rijeke Save u porastu je duž cijelog toka kroz Posavsku županiju priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Visina vodostaja izmjerena u 7.00 sati iznosila je u Bosanskom Brodu 377 (normalno stanje), jučer 232 cm, Bosanskom Šamcu 121 (normalno stanje), jučer -13 cm, Orašju 306 (normalno stanje), jučer 168 cm.

Vodstaj na brani HA Modrac jutros u 7.00 sati iznosio je 198,31 m.n.m., (točka preljeva je 200 m.n.m.) i u odnosu na mjerenje jučer u 7.00 sati razina je niža za 9 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 25,6 m3/s.

Vodostaj rijeke Une u Bihaću iznosi 56 cm, kritična točka je 100 cm, dok vodostaj rijeke Sane u općini Sanski Most iznosi 200 cm, kritična točka je 380 cm.

Vodostaj rijeka na prostoru Srednjobosanske županije je u porastu, dok u Zeničko-dobojskoj županiji kišne padaline nisu donijele veće probleme, javlja Fena.

U općinama ove županije zasad nisu zabilježene pojave porasta vodostaja rijeka i lokalnih potoka.

Vodostaj rijeke Bosne je normalan.

U općini Sapna u Tuzlanskoj županiji prijavljeno je aktiviranje klizišta u naselju Sandić, MZ Skakovica, koje ugrožava jedan stambeni objekt.

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na cesti R-465 Doboj-Modriča

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po mjestimično mokrom i klizavom kolniku.

Uslijed obilnih kišnih padalina povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog odrona na M-17 Zenica-Žepče u mjestu Begov Han prometuje se usporeno jednom trakom kao i na M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, na lokalitetu Dabraca.

Zbog izlijevanja vode na kolnik potpuno je obustavljen promet na regionalnoj cesti R-465 Doboj-Modriča, u mjestu Bušletić.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se do 20 minuta, na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjetimo, veliko nevrijeme pogodilo je susjedne zemlje Hrvatsku i Srbiju gdje je olujno nevrijeme izazvalo velike probleme, te su u pojedinim područjima proglašene mjere zaštite od poplava.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda priopćili su kako će kišovito vrijeme u BiH trajati do četvrtka, kada se očekuje sunčano vrijeme.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.