BiH: Uhićene još dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata

U nastavku međunarodnih policijskih akcija naziva “Taurus” i “Ox”, policijski djelatnici Granične policije BiH, na graničnim prijelazima, otkrili su i uhitili još dvojicu osumnjičenih koji se terete da su kao organizatori, sudjelovali u počinjenju kaznenih djela organiziranog krijumčarenja ilegalnih migranata.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Također, postupajući tužitelj danas će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za šest osumnjičenih, koji su uhićeni u okviru jučerašnjih aktivnosti u međunarodim operacijama usmjerenim na otkrivanje i procesuiranje počinitelja kaznenih djela krijumčarenja osoba.

Osobe za koje je predložen pritvor, uglavnom borave u pograničnom području BiH, na području USŽ-a, u blizini granice s Hrvatskom, a istragom je utvrđeno da su više puta ilegalno prelazili granicu prilikom izvršenja kaznenih djela.

Pritvor se predlaže zbog opasnosti od bijega osumnjičenih i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike.

Istraga i aktivnosti u predmetima kodnog naziva “Taurus” i “Oks”, realizirane su u suradnji s partnerskim agencijama iz Hrvatske, USKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske, a uz pomoć i asistenciju Međunarodne organizacije za migracije IOM, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.