BiH u najvećoj krizi vlasti od Daytona

U petak se na većini naslovnica medija u Bosni i Hercegovini može pročitati kako je BiH je u najvećoj ustavnoj krizi od Daytona.

Večernji list piše da se, zbog najava revizije presude protiv Srbije, kako se i očekivalo, predstavnici stranaka iz Republike Srpske u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu pojavili na jučerašnjoj (četvrtak), zakazanoj sjednici ovoga doma’.

Svoju izočnost, piše Večernji list, najavili su još u srijedu, nakon što je većina u Kolegiju glasovala protiv zahtjeva Mladena Bosića, zamjenika predsjedatelja Zastupničkoga doma, da se održavanje sjednice prolongira za deset dana. Kvorum za održavanje sjednice ipak je bio ispunjen jer je bilo nazočno 28 zastupnika, a 14 zastupnika iz RS-a nije došlo na sjednicu. Jedini zastupnik koji je predstavljao izbornu jedinicu iz RS-a na sjednici bio je Sadik Ahmetović iz SDA.

Tako je na početku sjednice predsjedatelj Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović konstatirao da sjednici ne nazoče zastupnici iz RS-a, dok ih je iz Federacije BiH bilo 25.

I Nezavisne novine pišu kako je vidljiva najveća kriza vlasti od Daytona.

”Kriza vlasti u institucijama BiH najveća je postdaytonska kriza, a na to ukazuje i činjenica da se Predsjedništvo BiH ne može sastati, te da pored toga što je Mladen Ivanić, predsjedatelj Predsjedništva BiH, već dva puta pokušavao da zakaže sjednicu, druga dva člana Predsjedništva BiH to ne žele”, navode Nezavisne novine.

Navode kako to da se situacija dodatno usložnjava, pokazuje i odgađanje sjednice Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH kao jednoga od najviših zakonodavnih tijela u BiH.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Dejtonsko uređenje BiH-ne i podjela na dva entiteta i tri konstitutivna naroda je i donjelo trajnu podjelu,nepravdu i to je ,,luđačka košulja,, na silu navučena…Što prije ovaj neuspjeli projekt,,protektorat,,nestane bolje svima…Ovako je dobro samo političarima i stranim diplomatama,činbenicima,mešetarima koji ,,tuku,,primaju visoke plaće,uživaju velike povlastice i privilegije a ne rade ništa i nikome ne odgovaraju za ovaj kaos,lopovluke,pljačku…

  • BAŠ KRIZA VLASTI NE POSTOJI KRIZA NARODA GRAĐANA B i H POSTOJI VLAST SE NAPLJAČKALA A NAROD NEMA ŠTO JESTI TO JE PRAVA ISTINA

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.