BiH: Svečano otvoreno dizalo

Presijecanjem crvene vrpce u ponedjeljak su ministrica financija Republike Srpske Zora Vidović i ravnatelj Narodne knjižnice Srbac na svečan način otvorili novoizgrađeno dizalo i tako označili početak rada ove kulturne ustanove nakon renoviranja i opremanja njenih prostorija.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 111.000 KM donirala je Vlada RS-, odnosno Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Ravnatelj knjižnice Branko Savanović je naglasio da su izgradnjom dizaka i sanacijom prostora stvoreni uvjeti da knjigama imaju povoljan pristup, kako osobe s invaliditetom, tako i osobe starije životne dobi, prenosi RTV BN.

Foto: RTV BN

Knjižnica je osnovana prije 50 godina i tada je imala oko 800 knjiga na 16.512 stanovnika. Nažalost, danas imamo gotovo isti broj stanovnika, dok knjižnuca raspolaže s više od 32.000 knjiga, rekao je Savanović.

On se pohvalio posebno bogatom Zavičajnom zbirkom knjiga i radom Centra za srpsko-rusku kulturnu suradnju. Ministrica Vidović je kazala da je ovo mali kulturni projekt u odnosu na brojne projekte u ovoj oblasti koje vlada podržava širom Republike Srpske. Obećala je i pomoć kod izgradnje i otvaranja Galerije u Srpcu.

Svečano otvoren bankomat u BiH

Moguće samo u BiH: Svečano otvoren jedan sloj asfalta

(www.jabuka.tv | Foto: RTV BN)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.