BiH: Šestero uhićenih zbog krađe najmanje 100 automobila

Šest osoba uhitila je policija u Bosni i Hercegovini pod optužbom da su dio organizirane kriminalne skupine odgovorne za krađu najmanje stotinu vozila koja su potom preprodavana na ilegalnim tržištima u susjednim zemljama uključujući i Hrvatsku, potvrdili su u petak iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Uhićenja su o okviru akcije pod kodnim nazivom “Volan” provedena u četvrtak u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) te policijskim tijelima susjednih država.

Organizirana skupina djelovala je od 2010. a njeni su pripadnici posjedovali sofisticiranu opremu nužnu za probijanje najsuvremenijih mjera zaštite vozila od krađe.

Ukradena vozila bi najprije skrivali a potom ih ilegalno prebacivali preko granice izbjegavajući policijski i carinski nadzor, prenosi Dnevnik.ba.

Vozila ili njihove dijelove osim u Hrvatskoj preprodavali su u Srbiji i Crnoj Gori a u nekim su slučajevima od vlasnika automobila iz BiH iznudili novac kako bi im vratili ukradene automobile.

 

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • “Organizirana skupina djelovala je od 2010”..?!
    pa koji je ovo krac?! šta ta korumpirana kriminalna “osa” i lopovska zločinačka organizacija “sipa” uopšte rade? ako je skupina djelovala od 2010 što ih ne pohapsiše 2010?!
    zašto ne puštaju razbojnike, džepare i pljačkaše banaka da kradu i pljačkaju pa ih nakon 6/7 god.. hapse!? zašto tako bando korumpirana !? treba kaznit “sipu” i “osu” za “saučešništvo i prikrivanje u činjenju kaznenih djela” pljuuc

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.